Прочитај ми чланак

Уживо: Потрага за Данком (2) – Полиција утврђује идентитет снимка из Беча

0

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13:45, и у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп Девојчица Данка Илић (2) нестала је у уторак поподне у Бањском пољу код Бора.

Чињенице:

Појавио се снимак девојчице у Бечу која подсећа на Данку (2)
Бечка полиција се укључила у истрагу
Интерпол се укључио у потрагу за Данком
Тензија у Бору не јењава! Мештани се и наглас моле за девојчицу
У истрагу о њеном нестанку укључила се и бечка полиција, након што се појавио снимак из Беча на којем су две Румунке са девојчицом која подсећа на Данку. Амбасада Србије позива све који у Аустрији препознају несталу девојчицу да пријаве полицији. У међувремену, Интерпол је објавио међународну потрагу.

Криминалистичка служба покрајине Беч покренула је истрагу у случају нестанка двогодишње Данке, која је наводно виђена у главном граду Аустрије.

И Интерпол је расписао потрагу за несталом Данком Илић (2), којој се сваки траг губи у уторак око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора.

У питању је жута потрага, односно потрага за несталим лицима. У овом случају, подаци се могу мењати на сваких сат времена, односно могу бити ажурирани.

Из часа у час:
12.26 Депонија на старом бањском путу је рашчишћена, тамо ништа није нађено, јављају Телеграфови репотери са лица места

12.14 Мајка, отац и цела ближа породица нестале Данке (2) у полицији: Неки се задржали око два сата
У питању су разговори на које они одлазе у својству грађана.

– У оваквим ситуацијама је сасвим оправдано да родитељи, чланови породице, пријатељи и друга лица са којима су блиски и који су имали информације о животним околностима, буду у више наврата у полицији, јер могу дати корисне информације у циљу утврђивања мотива и разјашњења сви других околности догађаја – објашњава извор Телеграфа.

12.00 Прадеда открио да ли је на снимку из Беча Данка (2): „Није могла да хода сама ни 100 метара“
На питање како тренутну ситуацију подносе Данкини родитељи Ивана и Милош, Јакша каже да не зна за њу.

– Не знам за њу, отишла је и удала се у Бору. Не кажем, има добрих и мање добрих мајки. То нећу да коментаришем. За нас је дете живо, а где не знам. Очекујемо званичну реч полиције којој верујемо – навео је он за наш портал. Све што нам је рекао – прочитајте на овом линку.

12:00 Прадеда открио да ли је на снимку из Беча Данка (2): „Није могла да хода сама ни 100 метара“
На питање како тренутну ситуацију подносе Данкини родитељи Ивана и Милош, Јакша каже да не зна за њу.

– Не знам за њу, отишла је и удала се у Бору. Не кажем, има добрих и мање добрих мајки. То нећу да коментаришем. За нас је дете живо, а где не знам. Очекујемо званичну реч полиције којој верујемо – навео је он за наш портал. Све што нам је рекао – прочитајте на овом линку.

11.50 Екипа УКП-а из Београда стигла у полицијску станицу у Бору: Ево шта носе са собом

11.40 „Данка (2) није нађена у Србији, сумња се да је прешла границу“: Стручњаци о снимку девојчице из БечаД. Н.
Директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања Ивана Стевановић изјавила је данас, поводом нестанка двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора, да чињеница да девојчица није пронађена на територији Србије шест дана од нестанка, буди сумњу да је она прешла границу.

Стевановићева је, поводом пријаве држављанина Србије који живи у Бечу да је на аутобуској станици у центру града видео, у пратњи две жене, девојчицу, која, наводно, личи на Данку, за Тањуг рекла да су сада у случај укључене и друге полиције у Европи и да је на свим граничним прелазима и аеродромима жута Интерполова потерница која треба да помогне у проналаску девојчице.

Додаје да би највише волела да девојчица буде пронађена у некој од земаља које се граниче са Србијом или неком другом европском земљом, али да су сви сценарији отворени и да ће истрага дати прави одговор.

„Желела бих да ми сви имамо мало више стрпљења и вере, то је изузетно битно да разумемо, јер је овог тренутка приоритет да дођемо до Данке, да се она пронађе. Касније ће бити довољно времена и за анализе зашто се она нашла ту, где је била, тако да не треба злоупотребљавати ово време са лажним и непровереним информацијама зато што је полиција у обавези да провери сваки траг“, изјавила је она.

Стевановићева напомиње да је од тренутка када је објављен нестанак детета све сумњиво и да не постоји ништа што не улива потребу да се провери, што, додаје она, полиција и ради како на терену, тако и оперативним радом, провером мрежа, телефона.

11.30 Из најпознатијег медија у Аустрији за Телеграф након вести да је Данка виђена у Бечу: Немамо нове информације
Из једног од најпознатијих медија у Аустрији рекли су за Телеграф да немају нових информација о овом случају. „Нажалост, у овом тренутку немамо нових информација о овом случају“, рекли су из Хеуте.ат за Телеграф.рс.

11:25 Зашто труднице не иду на полиграфско тестирање: Да ли „друго стање“ утиче на детектор лажи?

9.32 Мистични симбол на Фејсбук профилу оца нестале Данке (2)
Ево шта он заправо представља.

08.54 Дан после снимка из Беча, испред куће код које је нестала Данка (2) осванула једна ствар: Полиција и даље ту
Седми је дан потраге за малом Данком Илић (2) из Бора, која је у уторак без трага нестала у насељу Бањско Поље. На месту где је пријављен њен нестанак једино ново што смо јутрос затекли јесте гомила угља или друге чврсте црне материје.

Ова гомила делимично је прекривена белим најлоном. Није најјасније шта би ово могло да буде, будући да је кућа претходних дана детаљно чишћења.

06.00 Полиција утврђује идентитет девојчице са снимка
Полиција интензивно покушава да идентификује девојчицу која се налази на снимку из Беча који је настао у суботу у 20 часова, потврђено је РТС-у.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SRB Journal (@srbjournal)