Прочитај ми чланак

„Тата, не могу више да поднесем притисак“: Отац дечака из Трстеника открива…

0

„Синоћ смо седели и гледали телевизор када се на неком каналу поново покренула прича из школе. Сузе су кренуле да му се сливају низ лице, а у следећем тренутку му је стигла нека претећа порука, односно слика, да ће га тужилац и још неки човек гонити докле год га не осуде. Буквално је променио боју на лицу, бацио телефон и потрчао низ степенице“, каже за Нова.рс Владан Живковић, отац младића (17) који је јуче, надомак Трстеника, покушао да изврши самоубиство.

Малолетни Н. Ж., који је измакао столицу професорки 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику и кога процесуира Више јавно тужилаштво у Крушевцу због тешког инцидента и за кога је директор раније донео предлог о искључењу из школе, покушао је да изврши самоубиство ноћас, а полицију је обавестио управо отац тинејџера.

Foto: Printscreen Twitter

„Потрчао сам за њим, али га нисам стигао. Дошао је до капије у дворишту, окренуо се ка мени и рекао: „Тата, ја овај притисак не могу да издржим. Више се нећемо видети“, и отрчао ка њивама, у мрак“, каже отац.

Изузетно потресен, наш саговорник наводи и да је сина јурио, али да је он нестао у мраку.

„Вратио сам се кући, размишљао кога да зовем, шта да радим, када сам чуо дечију дреку и врисак из њива. Потрчао сам тамо и видео сина. Одмах сам позвао полицију и Хитну помоћ, који су чини ми се у секунд стигли. Полицајац га је спасао. Мислио сам да је мртав, нисам знао шта ми се догодило“, плачући наводи отац.

Како додаје наш саговорник, тренутно иде ка болници како би сазнао у ком му је стању син.

„Идем да видим у ком је стању јер из болнице нису желели да поделе са мном никакву информацију као родитељу, верујте ми да је то страшно. Мој син је од раније болестан, данима је трпео претеће поруке и притисак, и то га је навело да уради ово што је урадио“, наводи Владан.

Како додаје наш саговорник, самохрани је родитељ осморо деце од како им је мајка Светлана погинула 2008. године.

„Пре непуних месец дана смо обележавали годишњицу смрти супруге. То је несрећа у којој је на аутопуту код Смедерева теретни камион грчких регистрација ударио отпозади у наше возило. Тада ми је теже повређена ћерка, а лакше двојица синова. Након превртања, покојна жена ми је задобила тешке повреде главе и одвели су је у болницу, била је у осмом месецу трудноће. Породили су је, а после тога је превезли у Ургентни центар у Београду где је преминула“, наводи Живковић скрхан болом.

Наш саговорник додаје и да је његова ћерка недавно пронашла разне узнемирујуће поруке код брата у телефону.

„Не дај Боже шта му је сестра све пронашла у телефону, које увреде и претње. Имао је трауме од када је видео мајку у сандуку, пио је и лекове. Сахраниће ме, боље да сам погинуо него да овакав живот живим“, закључује узнемирено наш саговорник.

Случај узнемирио јавност

Подсетимо, случај насиља над професорком у Трстенику, од стране ученика међу којима је био и Н. Ж., узнемирио је јавност у Србији. Ученици су професорку малтретирали, да би јој у једном тренутку измакли столицу, након чега је она пала на под.

Снимак насиља објављен је на друштвеним мрежама неколико дана после догађаја, а јавности, међу којима су и бројни просветни радници, затражили су адекватне казне за насилнике. Покренут је поступак, а донет је и предлог да ученици буду искључени из школе.

Међу поменутим ученицима био је и Н. Ж., а како је раније писао наш портал, његов отац је након инцидента доставио школи извештај о психичком стању сина.

„Директор нас је информисао да је родитељ донео некакву лекарску документацију у којој пише да дете има психичких проблема због претрпљене трауме из детињства. Али, нисмо имали увид шта је у њој тачно писало”, рекао је раније један од запослених у Техничкој школи у Трстенику.