Прочитај ми чланак

Шта није јасно-Патријарх Порфирије: Елизабета била симбол мира, сада почива у миру

0

Патријарх СПЦ Порфирије је жену која је оличење британске круне - глобалистичког легла нациста и мрзитеља свега руског и српског, назвао женом мира и изразио уверење да почива у рају!?!

Српски патријарх Порфирије упутио је телеграм саучешћа новом британском краљу Чарлсу III, поводом смрти његове мајке, краљице Елизабете II.

„Ваше Краљевско Височанство, у своје име и у име све пуноће Српске Православне Цркве изражавам Вам најискреније саучешће поводом упокојења Ваше мајке, Краљице Елизабете Друге“, наводи се у саопштењу.

Патријарх додаје да је краљица била символ храбрости и родољубља.

„Блаженопочивша Краљица Елизабета, планетарни символ мудрости, храбрости и родољубља, са правом је, као поглавар Англиканске Цркве, носила титулу Заштитник вере. Ваша мајка је цео свој живот посветила пре свега миру, преко потребном свету како пре седам деценија, када је достојанствено понела круну Уједињеног Краљевства, тако и данас када одлази, у то смо сигурни, тамо где праведници блаженствују“.

Патријарх Порфирије поручио је краљу Чарлсу III и осталим члановима краљевске породице да им жели да у тешким данима пронађу утеху.

„Молимо се Господу да душу уснуле Краљице упокоји у месту светлом, у месту цветном, у месту одмора и да је покаже као наследника божанских добара у дворовима праведних. Нека Господ Вама, Краљевској породици и свим народима Уједињеног Краљевства подари утеху у овом тешком тренутку“, додаје се у саопштењу.

Поводом смрти Краљице Елизабете, Порфирије је упутио изјаву саучешћа и Његовој Милости Архиепископу кентерберијском г. Јустину Веблију.