Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ како је изгледао стампедо на Фристајлеру: Људи се пробијали кроз воду

0

Само неколико минута иза поноћи београдски сплав "Фристајлер" почео је да тоне, а онда је настао прави хаос. Људи су појурили напоље, а брзом реакцијом органа реда и прибраношћу гостију и власника, нема повређених.

– Буквално, одједном вода је почела да улази и постало нам је јасно да морамо хитно напоље, јер сплав тоне. Почели смо да врштимо и кренули напоље, јер свесни смо да ако кренеш да јуриш, биће још горе, не знаш којом брзином ће потонути – прича Београђанка која је са другарицама дошла да прослави Нову годину.

– Дошли смо ту, цело друштво нас десетак. Вода нам је брзо потопила ципеле, па смо кренули у евакуацију. Добро је да смо сви изашли, иначе не смем да замислим шта би се десило. Или рецимо да је ноћ одмакла, да смо сви попили, не знам.. Уопште није пријатно, али добро се завршило… Касније нам није било до провода, отишли смо код друга да препричавамо догађај. Шта ћете, дешава се – каже један момак.

На Инстраграму се појавио и снимак са сплава и паника која је завладала.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)


На гомили испред сплава су јакне које су остале, а около и флаше, као и остаци хране.

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је одговарајући на питања новинара приликом посете прворођеној беби, упитан о потонућу сплава Фристајлер да није био на лицу места, али да је чуо да је „сплав примио два до три пута више људи од дозвољеног броја“.