Ове владике СПЦ морају у изолацију: Врх цркве мора да се чува због коронавируса

0

Само неколико владика моћи ће и даље да обавља своје дужности неометано

Одлуком Владе Србије од данас у 10 сати забрањен је излазак на улице грађанима старијим од 65 година, због ширења коронавируса, будући да су старији посебно угрожена категорија у овој пандемији.

Једна од институција која је највише на удару вируса и ових мера је Српска православна црква, будући да већина њених епископа има више од 65 година, и спада у угрожену категорију грађана.

Истражили смо које све владике (које су у Србији) ће морати да остану у кућама до даљњег, и да избегавају контакт са спољашњим светом.

МОРАЈУ У ИЗОЛАЦИЈУ:

Патријарх Иринеј, световно Мирослав Гавриловић, рођен је у Видови код Чачка, 28. августа 1930, године. Врховни поглавар Српске православне цркве, 45. по реду, мораће у изолацију, јер има 89 пуних година.

Владика Никанор (световно Вељко Богуновић, Медвиђа код Бенковца, 20. август 1952) епископ банатски, такође ће морати у изолацију, јер има 67 пуних година.

Владика Иринеј (световно Мирко Буловић, Станишић код Сомбора, ФНРЈ, 11. фебруар 1947) епископ је бачки. И он ће морати у изолацију, јер има пуне 73 године.

Владика Игнатије (световно Добривоје Мидић, Кнез Село код Ниша, 17. октобар 1954) епископ је пожаревачко-браничевски и редовни професор догматике на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, за чијег декана за период од 2018. до 2021. године је изабран 26. јуна 2018. године. И овај владика СПЦ ће морати у изолацију, пошто има пуних 65 година.

Владика Милутин (световно Михаило Кнежевић, село Мијачи код Ваљева, 10. јануар 1949) епископ је ваљевски. Мораће у изолацију, пошто је напунио 71 годину.

Владика Пахомије (световно Томислав Гачић, Чечава код Теслића, 17. октобар 1952) епископ је врањски, и од данас је у изолацији, пошто има 67 пуних година.

Владика Давид (световно Мирослав Перовић; Ђураковац, ФНРЈ, 17. јул 1953) епископ је крушевачки и ванредни професор на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. И овај црквени великодостојник од данас је у изолацији, јер има пуних 66 година.

Владика Василије (световно Васо Вадић, Опсјечко код Челинца 10. децембар 1946) епископ је сремски, и још један је владика који не сме на улицу, пошто има пуне 73 године.

Владика Лаврентије (световно Живко Трифуновић, Богоштица код Крупња, 27. јануар 1935) епископ је шабачки и један од најстаријих у СПЦ, са пуних 85 година, те ће и он морати у изолацију.

Владика Јован (световно Јован Младеновић, Добраче код Ариља, 11. септембар 1950) епископ је шумадијски, такође ће у изолацију, пошто има 69 година.

НЕ МОРАЈУ У ИЗОЛАЦИЈУ:

Владика Теодосије (световно Живко Шибалић, Чачак, 29. јун 1963) епископ је рашко-призренски. Има 57 година, па не мора у изолацију.

Владика Иларион (световно Бојан Голубовић, Зајечар, 1974) епископ је тимочки и један од најмлађих владика. Он неће морати у изолацију, јер има 46 година.

Владика Јустин (световно Мирослав Стефановић, Чачак, 26. мај 1955) епископ је жички. Пошто 26. маја пуни 65 година, тек тада ће морати у изолацију. Надајмо се да ће до тада проћи ванредно стање и пандемија.

Владика Арсеније (световно Миломир Главчић, Вршац, СФРЈ, 10. март 1978) епископ је нишки. Он неће морати у изолацију, има свега 42 године.

Владика Атанасије (световно Светко Ракита, Јањ код Шипова, 7. новембар 1957) епископ је милешевски. Неће морати у изолацију, јер има 62 године.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!