Општина Никшић: Наређено уклањање „цераде са ликом Амфилохија“…

0

"Од стране комуналног инспектора секретаријата за инспекцијски надзор, извршена је инспекцијска контрола и том приликом је утврђено да се на двије локације на фасадама зграда налази слика покојног Амфилохија. Слике су постављене без одобрења налдежног органа локалне управе с тим у вези предузете су мјере у складу са законом о одржавању стамбенихг зграда и наложено је одговорним лицима уклањање поменутих слика."

„Особама, које су на фасадама стамбених зграда у Никшићу поставиле цераду“ са ликом покојног митрополита црногорско-приморског Амфилохија, наређено је да их уклоне, казала је за ТВЦГ секретарка Секретаријата за инспекцијски налог Бојана Вуковић. Наводи да су слике постављене без одобрења надлежног органа, те да ће према починиоцима бити предузете и прекршајне мјере.

„Од стране комуналног инспектора секретаријата за инспекцијски надзор, извршена је инспекцијска контрола и том приликом је утврђено да се на двије локације на фасадама зграда налази слика покојног Амфилохија. Слике су постављене без одобрења налдежног органа локалне управе с тим у вези предузете су мјере у складу са законом о одржавању стамбенихг зграда и наложено је одговорним лицима уклањање поменутих слика. Такође биће предузете и прекршајне мјере према починиоцима поменутих прекршаја. Након поновне контроле донијеће се коначна одлука односно након извршене инспекцијске котнроле утврдиће се да ли су одговорна лица поступила по налогу комуналног инспектора те ако нијесу услиједиће одлука односно уклањање од стране надлежних служби“, закључила је Вуковић.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!