Прочитај ми чланак

Нишлије ухапшене због изнуде: Рекетирали инвалида, узимали му новац и огревна дрва

0

Постоји сумња да је човек дуже време био жртва изнуђивача који су искористили његово лоше здравствено стање

Нишка криминалистичка полиција ухапсила је С.К. (27) И М.П. (28) из овог града због сумње да су протеклих месец од једног четдесетчетворогодишњег суграђанина изнудили 900 евра, 40.000 динара и седам кубних метара огревног дрвета.

Ilustracija Foto: Printscreen/MUP Srbije

Постоји сумња да је човек дуже време био жртва изнуђивача који су искористили његово лоше здравствено стање да би му отимали зараду од продаје али и огревна дрва. Како сазнајемо, сва тројица се баве продајом дрвета а упознали су се пре годину дана на нишкој кванташкој пијаци.

– Они су се испрва према њему поставили заштитнички, помагали су му око продаје дрва а он је то веома ценио јер се због лошег здравственог стања веома тешко креће. Међутим, није прошло много а они су почели да злоупотребљавају његову ситуацију, прво су му тражили новац на зајам који му нису вратили а онда су прешли на класичну изнуду. Предочавали су му његове здравствене проблеме, указивали да он не може да им се одупре јер су они млади и јаки, и узимали му и новац и огревна дрва. Човек је давао док је имао, али изнуђивачима ништа није било доста, чак ни када су му током последњих месец дана узели 900 евра, 40.000 динара и седам кубних метара дрва. Када је схватио да његовим мукама нема краја обратио се полицији, добио обележене новчанице које је предао изнуђивачима а полиција их је ухапсила током примопредаје новца – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Нишка Полиијска управа саопштила је да је осумњиченима одређено задржавање до 48 саати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени основном јавном тужиоцу у Нишу.