Прочитај ми чланак

НИЈЕ ВИЦ Колувија: Ромкиња ми крала парадајз, зато имам специјалце

0

Власник пољопривредног газдинства "Јовањица" Предраг Колувија, ком се суди за производњу марихуане на том имању, наставио је да бриљира у судници, те је на питање због чега су наоружани специјалци чували његово имање, одговорио да је био приморан да ангажује обезбеђење "због жене са дететом која му је краја поврће".

Наиме, како је пренео Н1, Колувија је пред судијама рекао да је обезбеђење унајмио пошто му је Ромкиња с двоје деце неколико пута украла поврће. Некадашње припаднике САЈ Колувији је препоручио рођак и полицајац за обезбеђење штићених личности Милан Кендија.

Колика је цена поврћа, односно органске марихуане, коју је, како тврди Колувија, узгајао, питање је које се одмах наметнуло имајући у виду да однос коштања обезбеђења и производа који су наводно, украдени са имања. Колико је могуће да бивши припадници, који су високо обучени за најтеже безбедносне задатке, могу да буду обезбеђење где се гаји „најобичније“ поврће, такође је нејасно.

На ову изјаву скренуо је пажњу и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић који је читаву ову аферу открио јавности.

Колувија је пре неколико дана казао да су инспектори захтевали од њега да помене име Андреја Вучића, како би га „без разлога увукао у овај случај“.

Подсетимо, већински власник фирме “Јовањица” Предраг Колувија ухапшен је новембра 2019. године с фалсификованом службеном полицијском исправом код себе. Тада је откривено да се у пластеницима на имању чији је власник налази око 649,4 килограма осушене марихуане, али и плантажа од 65.581 стабљика канабиса.

Сем Колувије у овом поступку суди се Сергеју Мрђи, који је у бекству, затим Владану Живојиновићу, Браниславу Миљевићу, Здравку Милошевићу, Стевану Холић, Вулету Бојовићу, Петру Живановићу, Петру Хрицају и Бобану Јовановић.