Прочитај ми чланак

Смењени Миленковић и Митић-инспектори који су открили Јовањицу и ухапсили Колувију

0

Слободан Миленковић више није начелник Одељења београдске полиције за борбу против дрога и Душан Митић више није на челу оперативе, саопштено је из адвокатске канцеларије Томановић.

„Формалном одлуком Кабинета МУП-а распоређени су на друга радна места изван Одељења за борбу против дроге. Одлука политичког врха полиције је у суштини смена инспектора и представља пре свега директно спречавање даље истраге и провере оперативних сазнања која пројекат ‘Јовањица’ воде до центара моћи у нашој држави. Ова смена је и освета полицајцима и притисак пред долазеће сведочење“, наводи се у саопштењу канцеларије.

Како се наводи, смена инспектора је и „порука да ко не прихвати лажи центара моћи, губи професионалну и личну сигурност а добија јавне оптужбе, увреде, дискредитације, скупштинске и таблоидне хајке“.

„То су матрица и образац поступања који угрожавају цео друштвени и правни систем. Центри моћи сменом покушавају да, у вези криминалних деловања, лажирају садашњост и демонтирају прошлост, али Миленковић и Митић, заједно са великим бројем поштених полицајаца и лица од интегритета, смени неће дати будућност, јер су положили заклетву да ће служити грађанима Србије и зато ће се изборити са злоупотребама структура које су окупирале део наших институција“, додаје се у саопштењу, пише Н1.

Адвокатска канцеларија Томановић наводи и да ће „предузети сва правна средства пред домаћим али и међународним институцијама“.