Прочитај ми чланак

Напето у Баваништу: Пољопривредници окружили тракторима аутомобиле напредњака

0

Испред куће пољопривредника Јована Јованова у Баваништу, коју су раније данас батинаши предвођени начелником Хитне помоћи у Ковину др Срђаном Ненеком блокирали због тога тога што Јованов учествује у блокадама, вечерас су се у знак подршке окупили пољопривредници са тракторима да га бране и блокирали возила напредњака, а подршку Јованову вечерас су пружили и посланици проевропске опозиције Срђан Миливојевић и Александар Јовановић Ћута.

Бројни пољопривредници су се окупили са својим возилима и машинама како би пружили подршку Јованову, а на лицу места се тренутно налази и полиција, коју је раније Јованов звао када су му напредњаци блокирали кућу, али су му тада казали да ће послати патролу „чим је буду имали“.

Они су тако блокирали неколико аутомобила локалних напредњака који су раније заблокирали прилаз поменутој кући Јованова, а у којем се налази његова жена и дете.

Окупљени пољопривредници налазе се на путу, а окружили су локалне напредњаке који учествују у блокади куће.

Како је Јованов раније навео за 021.рс, окупљене напредњаке испред његове куће предводи локални функционер Српске напредне странке.

Подршку Јованову вечерас су пружили и Срђан Миливојевић из Демократске странке и Александар Јовановић Ћута из Еколошког устанка.

„Дошли смо до Баваништа да покажемо да смо солидарни са пољопривредним произвођачима којима прете челници СНС из Ковина. Овим људима је напредна мафија на блокаду пута одговорила бокадом кућа. Нико није сам у борби за слободу и своја права“, навео је Миливојевић.

Миливојевић је у Баваништи рекао и да локални функционери СНС-а „очигледно немају паметнија посла, него да са својим насилницима блокира кућу човека који се усудио да дигне глас против овог режима“.

„Нећемо се мешати са овим грађанима да се не би помислило да је овај скуп политизован, али ћемо увек бити уз грађане којима је потребна помоћ и подршка у борби за слободу“, рекао је он.

Јовановић је навео да је упитао коме је пало на памет да „помисли да може да блокира некоме кућу“ и додао да пољопривреда у Србији „грца“.

„Ово што се дешава овде вечерас је нешто што је тек почетак нечега што ће бити апсолутно незамисливо насиље које нисмо имали прилике да видимо јер је ово борба за опстанак СНС-а не на власти, него на слободи“, казао је Јовановић.

Подсетимо, пољопривредници су блокирали најмање седам путева у Србији, незадовољни јер држава није испунила оно што је обећала након мајских блокада. Најновија информација је да су са око 30 трактора стигли до Рафинерије у Новом Саду, где су потпуно блокирали свих шест улаза.