Прочитај ми чланак

Протести у Европи се не смирују: Пољоприведници из целе Грчке кренули ка Атини

0

Незадовољни пољопривредници из целе Грчке кренули су данас према Атини по строго организованом плану усаглашеном са полицијом.

Прецизно је утврђена траса кретања пољопривредне механизације кроз централне квартове Атине у настојању да се ограниче непријатности за грађане, међутим многе саобраћајнице у центру града биће повремено затваране током проласка пољопривредних возила из безбедносних разлога, преноси портал Катимерини.

Процењује се да ће поворка пољопривредних возила стићи на Трг Синтагма после 17.30 по локалном времену, а након тога уследиће обраћања званичних представника пољопривредника уз планирано представљање званичне резолуције.

„Овде смо да саслушамо њихове захтеве“, нагласио је Павлос Маринакис представник грчке владе додајући да су „могућности исцрпљене и да нема основа за претерана очекивања“.

Процењује се да ће митинг бити завршен вечерас око 22 часова по локалном времену, али ће пољопривредна механизација, из безбедносних разлога остати паркирана на Тргу Синтагма преко ноћи и кренути из Атине у среду ујутро.