Прочитај ми чланак

Грчки пољопривредници блокирали Евзони! Велики протест у Атини (ВИДЕО)

0

Грчки пољопривредници блокирали су вечерас гранични прелаз Евзони за улазак у Грчку, а путничким и теретним возилима је дозвољен пролаз на сваких пола сата по десет минута.

Вест је за агенцију МИА потврдио начелник Јужног регионалног центра за граничне послове при Министарству унутрашњих послова Северне Македоније Славчо Богев.

 
„Од 18 часова по македонском времену отежан је улазак у Грчку преко прелаза Евзони због блокаде грчких пољопривредника. Рампе се подижу по десет минута на сваких пола сата и за сада немамо информације до када ц́е прелаз бити блокиран“, рекао је Богев, преноси Сител.
 
На осталим граничним прелазима између Северне Македоније и Грчке промет путника и робе за сада се одвија нормално, а до 19 сати застој је од три сата на прелазу Мејитлија-Ники, који су грчки пољопривредници блокирали од 16 часова.
 
Хиљаде паора из целе Грчке окупило се вечерас на централном тргу у Атини, паркирајући своје тракторе испред Владе и Парламента у до сада највећем пољопривредном протесту у земљи икада, криве Мицотакисов режим да је уништио пољопривреду. Кажу да су им велику штету нанели и пожари, олује, поплаве и друге пошасти због неадекватне реакције државе.

 

Синдикати пољопривредника су, наводи Ројтерс, недељама у преговорима са владом премијера Киријакоса Мицотакиса и траже веће откупне цене и боље услове.