Прочитај ми чланак

НАПЕТО: Буловић од патријарха тражи да одложи избор владике Јоаникија

0

Епископ бачки Иринеј захтевао је јуче од патријарха српског Порфирија да Свети архијерејски сабор одложи избор митрополита црногорско-приморског до даљег, сазнаје Нова.рс.

Како сазнајемо, Иринеј Буловић као своје кандидате на трон Светог Петра Цетињског форсира епископа крушевачког Давида, а уколико у том науму не успе, алтернативно решење му је епископ буеносајрески и јужноцентралноамерички, Кирило.

Foto: YouTube, printscreen

„Чудно је да Цркву може да поремети при избору најнзачајнијег Митрополита речи једног премијера, који је само пренео вољу народа“, истиче наш саговорник из врха СПЦ, напомињући да никоме није јасна наводна изјава владике Јоаникија, нити како је и кад до ње дошло.

”Очигледно је посреди нека већа игра у коју су покушани да буду увучени премијер Кривокапић и владика Јоаникије“, истиче наш извор из Патријаршије српске и наглашава да ће се након данашњег заседања знати ко управља СПЦ.

„У звисности од данашње одлуке Светог архијерејског сабора све ћемо знати. Уколико се избор владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског ипак нађе на дневном реду, биће то јасан сигнал да је патријарх српски Порфирије одолео притисцима и уценама свог духовног оца епископа бачког Иринеја Буловића. Уколико се избор митрополита црногорско-приморског одложи, биће потпуно јасно да је епископ бачки заправо патријарх из сенке“, закључује он.