Прочитај ми чланак

Митрополит Амфилохије на литији у Подгорици: „Овде нема ни четника ни партизана“

0

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је поручио у Подгорици да политичари на власти треба да знају да је свака власт привремена.

„Нити су они Црна Гора, нити сам ја црква, него овај народ говори језиком Божјим. Глас овога народа је глас Божји“, рекао је Амфилохије.

Он је испред парламента рекао да литије превазилазе братомржњу.

Амфилохије је казао да „овде нема ни четника ни партизана“. „То су потомци и једних и других који хоће да буду браћа, да се помире једни са другима, да опросте једни другима“, рекао је он.

Амфилохије је казао да је то оно што народ који је на литијама тражи од председника и од Скупштине, да спасу Црну Гору „од изгубљеног образа“, преносе Вијести.

Литију у Никшићу предводио је владика будимљанско-никшићки Јоаникије, који је поручио да Митрополија неће дозволити власти у Црној Гори да избрише историју и натера их да иду на шалтере да се пријављују као новоформирана религија.

Нећемо дозволити да нам ударају на част и светиње, јер ми не рушимо државу, него је градимо”, рекао је владика Јоаникије.

Упркос забрани полиције, литија је одржана и на Цетињу где ју је предводио ректор Цетињске богословије Гојко Перовић, а међу свештенством је био и митрополит Амфилохије.

Литија се није кретала улицама престонице већ између Цетињског манастира и цркве.

Литије су одржане у Даниловграду, Котору, Подгорици, Андријевици, Бару и другим местима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!