Прочитај ми чланак

Полиција у Црној Гори ухапсила директорку Агенције за спречавање корупције

0

Перовић је ухапшена по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ)

Директорка црногорске Агенције за спречавање корупције (АСК) Јелена Перовић ухапшена је данас у акцији Специјалног полицијског одељења (СПО), преносе подгоричке медији.

Перовић је ухапшена по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ).

Подсетимо, службеници црногорског Специјалног полицијског одељења (СПО) ушли су јутрос са налогом за претрес у зграду Агенције за спречавање корупције (АСК).

Буџетска инспекција контролисала је Агенцију у склопу годишњег плана, а налаз је објављен 22. марта. Министарство финансија је тада налаз инспекције упутило Специјалном државном тужилаштву које је на основу достављене документације формирало кривични предмет.

Тада су из инспекције упозорили на то да је Перовић током 2023. године писала себи прековремени рад и варијабиле, за шта је примила готово 13.500 евра што је, утврдили су из Буџетске инспекције, супротно Закону о зарадама запослених у јавном сектору.

Према првом налазу, директорка Агенције је прошле године радила чак 310 сати прековремено, за шта је себи потписала износ од 5.212,10 евра, а дежурала је и у дане празника – 22. и 23. маја и 13. и 14. јула прошле године, за шта је себи уплатила дневнице у износу од 536,78 евра.

Потпредседник Владе за безбедност, унутрашњу политику, европске и вањске послове Алекса Бечић похвалио је, како каже, још једну успешну операцију Специјалног полицијског одељења Управе полиције и СДТ-а.

„И дефинитивно, нема недодирљивих. Ово хапшење је јасан сигнал и порука да ћемо наставити са чврстом руком праведне и одлучне државе са којом никада више нема играња и компромитовања“, навео је Бечић.

Ово је ново хапшење након што су током викенда ухапшени бивши високи полицијски функционер Зоран Лазовић и специјални тужилац Миливоје Катнић.