ЈОСИПОВИЋ: Недопустив наступ Колинде, многи се питају да ли је пила алкохол

0

Бивши председник Хрватске Иво Јосиповић оценио је да је говор актуелне председнице на обележавању 24. годишњице акције Олуја у Книну, био крајње непримерен.

Јосиповић је рекао да политичке елите у Хрватској и Србији имају потребу да се тензије стално подгрејавају, како би се они са својим програмима задржали на власти.

„Јучерашњи говор председнице у Книну био је приватизација јавне прославе, што је врло неукусно. Реч је о недопустивом наступу. Видели смо још један од показатеља друштвене регресије. Не само да је причала бесмислице, с обзиром на прилику којом је говорила, него је имала и чудну гестикулацију, па се многи питају је ли томе претходила конзумација алкохола“, казао је Јосиповић у загребачком програму телевизије Н1.

Јосиповић је рекао и да је општа слика овогодишњег обележавања Дана домовинске захвалности била јако ружна и да се с десничарима који вичу „За дом спремни“ цела манифестација показала као десничарски „дернек“.

Према Јосиповићевим речима и у Србији се инструментализује патња невиних људи, Срба, који су током Олује отишли из Хрватске.

„Овакви дернеци националистичког профила резултат су потребе политичких елита и у Србији и Хрватској да се тензије стално подгрејавају, како би се они са својим програмима задржали на власти. Чини ми се да је данас можда горе него чак и непосредно након рата“, додао је Јосиповић.

Он је као неумесан оценио коментар председнице да је и сама хтела да узме пушку и оде у рат.

„Нико од ње не очекује да се правда што није ишла у рат, она је тада радила неке друге ствари. Али када она циркусира, онда то отвара различите расправе. Не мислим да ће јој се овај наступ у Книну добро одразити на рејтинг за којим толико трчи“, рекао је Јосиповић.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!