Прочитај ми чланак

БРКИЋ: Лезбејка, која воли шпијуне и да шпијунира; Мата Хари у Вучићевом кабинету

0

На конференцији за медије десетог марта две хиљаде и двадесет четврте године, одговарајући на питање: ко је његова саветница Сузана Васиљевић?, Александар Вучић је објаснио:

„Она је била удата за неког Француза, Жоржа Уриоа. Урио је био ту неки шпијун, први секретар или тако нешто у француској амбасади. Они тако пакују те шпијунске службе. Сузана је волела шпијуне, шта ћете!?”, рекао је српски диктатор и нагло заћутао и прекинуо обраћање јавности, јер му је поменута Сузана Васиљевић, “саветница за медије“, припретила прстом и показала да зачепи уста.

Он је одмах напустио салу, она је журним кораком отишла за њим. Шта је у кабинету било, може се предпоставити. Ко је ова жена која стоји иза шизофреног диктатора и води политику у његово име?

У свакој, иоле организованој држави, врховни тужилац би издао налог да се председник позове на испитивање и да се и њему и савтеници одмах одреди притвор и изведу пред пороту! Али ово је земља којом владју страни шпијуни, укључујући и Александра Вучића, и који су нас довели до потпуне пропасти.

Ко је Сузана Васиљевић, која се дуже од деценије, прилепила, као таксена марка, уз српског диктатора?

Госпођа, или госпођица Васиљевић је, што би реко француски председник Макрон, флуидне сексуалности! По потреби се одаје и мушком и женском телу

Супротно Вучићевој тврдњи, она, барем према извештају из књиге рођених, никада није била удата за поменутог француског обавештајца, који је деловао из њене канцеларије у МУПу. Њихова “љубав“ је била чисто пословна. Да је била удата, морала би се и развести или би отишла за њим у другу земљу, у којој су га чекале друге “супруге“, попут Сузане.

У кабинету српског диктатора она је “све и свја“. Она му мења пелене, када се диктатор умокри, јер не контролише ту физиолошку функцију (о чему је посведочио и Вук Јеремић, који се са сарадницима појавио у Председништву, на Вучићев позив да се обрачунају, видевши како се влаже председникове панталоне и он се журно враћа у кабинет). Када падне у депресију Вучић се ваља по поду, она га шутира ногом, псује и тера да устане.

Шизофрени педер Александар Вучић увек прима на разговор стране амбасадоре и високе званичнике странх држва, у присуству поменуте Сузане Васиљевић. Који то шеф стране државе, премијер, или министар, са собом води “медијску саветницу“ или саветника? Када се, рецимо, председник Руске Федерације Владимир Путин састао са председником друге државе, владе или високом делегацијом, а да је том састанку присуствовао његов портпарол Дмитриј Песков? И када је амерички председник водио састанак са страним државницима у присутсву портпарола Беле куће?

Сузана Васиљевић је двоструки агент. Француске војне обавештајне службе и немачког БНДа. Остаје врло чудно како је могуће да руски амбасадор Александар Боцан Харчено рзговара са српким дикатором Вучићем у присутсву жене за коју дипломатски кор зана да је шпијунка две стране службе?

Било би разумљиво да службеним разговорима са странцима Вучић поведе саветника за спољну, или економску политику, саветника за безбедност, а не “медијску саветницу“!

Много зла је ова немнутирана жена учинила Србији.

Она је била стратег да се немачкофранцуским планом Србија потпуно девастира. Упућени тврде да је шутирала Вучића, претећи да ће га уништити?

На званичним пријемима, на коктелима, она диругује Вучићем, отима му чаше из руку, груа га ногом. Српски дикатор је званично ожењен. Његова супруга се не појављује, осим што тумара по белом свету, заједно са Олеаном Зеленски. И не живе заједно! У вилу “Мир“ он доводи своје љубавнике! Са Тамаром, званичном женом, чује се повремено!

Сваки детаљ разговора Вучића са страним дипломатама и својим сарадницима из Владе француски и немачки обавештајци знају одмах, јер Сузана долази на састанак озвучена!

Ова, такође писхички поремећана жена, саслушава министре, председницу Владе, уреднике медија из Велике пропаганде лажи, организује пребацивање новца, уцењује бизнисмене. Она контролише судове, тужилаштва, полицију, БИА, чита извештаје БИА, ВОА ВБА, МУПа и Владе Србије, те одлучује да ли ће са тим информацијама упозтнати прво своје резиденте, пре Вучића.

Делује тужно када Вучић сам износи пелене из своје собе у хотелима у којима одседа у иностранству, а ова бедевија се смеје и спрда на његов рачун. Српски диктатор је опасан лудак, који ужива у њеном мучењу.

Синдикат брани полицију

Синдикат српске полиције је другог новембра две хиљада дванаесте, у преподневним сатима, поводом изјаве српског председника Томислава Николића и потпредседника Владе Србије да их је Управа криминалистичке полиције Србије прислушкивала, издао саопштење, које ћемо цитирати. Председника Николића, Александар Вучић користи као тоалет папир, и он се увек, понизно огласи, по Вучићевом налогу. У саопштењу број 130, Синдикат српске полиције тада обавештава јавност:

„Изјава председника државе Томислава Николића и министра одбране Александра Вучића да су прислушкивани из врха МУПа може негативно да утиче и допринесе паду угледа у државне институције, Владе Републике Србије и Министарства унутрашњих послова.

Полазећи од претпоставке да су наводи о прислушкивању тачни, овакве информације не би смеле да излазе у јавност до окончања поступка. Уместо тога, зарад популизма и подизања рејтинга, данас се користе као перфидно оружје у пропагандном рату између државних функционера, политичара и појединаца.

Јавно изношење непотпуне информације да је једна група по налогу МУПа прислушкује највише државне функционере, оставља простор за спекулације, нагађања и доприноси рушењу угледа Министарства унутрашњих послова и њених запослених.

У целој причи остаје нејасно, да ли су се предметни прислушкивали по налогу суда или самовољно злоупотребом овлашћења и положаја појединаца у МУП? Ако се ради о самовољи и кршењу закона, захтевамо од оних који поседују информације да их јавно обелодане, с обзиром да су кренули у медијски рат против полиције.

Захтевамо да се објави име и презиме лица из врха МУП које је дало налог да се незаконито прислушкују највиши државни функционери, те ако има елемената, утврди кривична одговорност!

Било би неозбиљно да се у будућем периоду начини политички компромис, да се на удару моћника и закона нађу обични радници који су извршавали налоге својих шефова, а да се налогодавац амнестира зарад „виших интереса“.

Такође, треба направити јасну разлику, да ли су председник Томислав Николића и министар одбране Александра Вучић прислушкивани, или се ради о некој другој ствари, а то је увид у евиденцију телефонских бројева који су остваривали позиве са господином Николићем и Вучићем, што није исто…“.

Ово Саопштење синдиката српске полиције медији нису објавили, а нису се огласили тим поводом ни господа Николић и Вучић.

Ко је, дакле, прислушкивао поменуте?

Вучићева шпијунка ухваћена на делу

Координатор рада свих служби безбедности (Вучић), а која функција је супротна Уставу Србије, није рекао на који је то начин он и председник Николић био на мерама Управе криминалистичке полиције Србије.

Таблоидови истраживачи су дошли до информација, које указују да је тадашњег потпредседника српске владе )Вучића) требало ухапсити, а да смо иоле озбиљна држава, он би, истог часа, поднео оставку.

Наиме, у својој опседнутости да се до смрти обрачуна са Ивицом Дачићем, јер му је тај задатак дао његов тадашњи ментор и тадашњи сексуални партнер Миодраг Ракић, Господар Вучић је за свог медијског саветника ангажовао Сузану Васиљевић, некадашњу службеницу Бироа за информисање МУПа Србије.

Госпођица Васиљевић је вишеструки агент страних обавештајних служби. Њу је Ивици Дачићу у претходном мандату утрапила Демократска странка да би био под њеном сталном контролом.

Након што је Управа криминалистичке полиције МУПа Србије, тачније Одељење за оперативно-обавештајне послове, указало да се из просторија МУПа Србије, тачније из своје канцеларије, госпођица Васиљевић неометано бави шпијунирањем, министар Дачић је, уз сагласност тадашњег председника Србије (Бориса Тадића), отказао уговор о раду на одређено време госпођици Васиљевић. У стални радни однос она није могла бити примљена, јер није имала завршен факултет. Запослила се, фиктивно, са својом другарицом Тијаном Груловић у ‚‚Србијашуме‚‚ чији директор је био зет Ивице Дачића.

Али, чим је власт преузео Господар Вучић, она је само променила кабинет, па је уз пуну сагласност првог потпредседника Владе Србије, од првог дана неометано износила документа која представљају државну и војну тајну.

Осим господина Жоржа, који је елитни обавештајац француске службе, госпођица Сузана Васиљевић је на сталној вези и са немачком обавештајном службом.

У извештајима њеног “дечка“ Жоржа, и њеним доставама, Александар Вучић се описује као болесни педер, психопата и лудак који воли да му се ласка, и опседнут је шпијунским активностима, обожава да се сматра да је он значајан енглеско-амерички човек у Србији.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције описујући постојање основане сумње да бивша радница МУПа Србије одаје државне тајне, да рекетира богате грађане и врши изнуду, предложили су тадашњем начелнику УКПа Родољубу Миловићу, да се Вишем јавном тужиоцу у Београду предложи да од истражног судије тражи сагласност за предузимањем оперативних мера, а између осталих и слушање њених службених и мобилних телефона.

Истражни судија Вишег суда у Београду одобрио је примену мера, и тај налог је прослеђен техничкој служби Безбедоносно информативне агенције да прислушкује њене телефоне.

Службеници БИА, који су извршавали ове меру, установили су њене честе контакте мобилним телефоном са Александром Вучићем. Тако је настала афера. Ни Вучић ни Николић нису били прислушкивани, осим разговори Сузане Васиљевић са њеним шефом!

Законито праћење активности високе службенице у Влади Србије, која отворено са својим “дечком“ агентом стране обавештајне службе ради против Србије, Александар Вучић је уз помоћ директора БИА подигао на ниво покушаја атентата на њега!

Безбедоносно информативна агенција, свакодневно доставља касете снимљених разговора грађана, који су интересантни Вучићу и његовој ‚‚медијској саветници‚‚

Читава одељења БИА, раде на имиџу Александра Вучића, на праћењу Ивице Дачића и функционера СПС-а и бизнисмена, опозиционих активиста, новинара, дипломата….

Десетине полицијских службеника БИА тада шире гласине како су, наводно, Хилари Клинтон и Кетрин Ештон тражиле од српских власти да се не смењују тужиоци Владимир Вукчевић и Миљко Радисављевић, а да се не испитује криминал Драгана Шутановца! О томе ове госпође нису ни реч проговориле са Томиславом Николићем и Ивицом Дачићем, а Вучић је био ван себе што се и са њим, као „најзначајнијим“ човеком у Србији, нису се ни руковале.

Како, зашто, откуд?

Сузана Васиљевић је две хиљаде и пете снимила документарни филм „Сребреничка сећања“, који је у октобру те године приказан на загребачком „Филм фестивалу“. Тада је хрватским и сарајевским медијима открила два разлога због којих је одлучила да се бави темом злочина у Сребреници, који је извршен десет година раније.

Као први мотив, Васиљевић је навела личне симпатије за Сребреницу, које је развила у раном детињству, кад је викенде проводила у Зворнику, где је њен отац био ангажован на изградњи хидроцентрале.(Што је чиста лаж). Други мотив је професионалан. Хтела је да кроз исповести четири сребреничке жене, којима су убијени синови, мужеви или очеви, покаже Србима какву су несрећу изазвали, а коју прећуткују или негирају.

– У Србији постоје људи који нису знали да су Срби у Сребреници побили све живо. Нису знали, јер нису хтели да знају. Кад не примећујеш проблем имаш дојам да га немаш. У другу групу спадају они који укључе Први програм РТСа, седе и гледају РТС, који каже да Насер Орић убија људе у Сребреници и они верују у то јер ништа друго нису чули. Телевизија је била једини медиј, а она је наравно била у рукама Слободана Милошевића, рекла је Васиљевић у интервјуу за Ферал Трибуне.

Тада није поменула да је Александар Вучић само две недеље пре масакра у Сребреници са скупштинске говорнице захтева да буде убијено „сто муслимана за једног Србина“.

Три године касније, Сузана Васиљевић је постала саветница за медије Ивице Дачића, који је био портпарол Социјалистичке партије Србије у време сребреничке трагедије. Из Дачићевог кабинета је прешла у Вучићев кад је Српска напредна странка доведена на власт.

Филм „Сребреничка сећања“ је снимила Васиљевићкина продуцентска кућа „ДиВиСи Инфокус Балканс“. Пре тога, она је радила у продукцији БиБиСија која је направила документарну серију „Смрт Југославије“, у којој су Срби и Србија приказани као агресори на остале југословенске народе и републике.

Сузана Васиљевић је, током ратног распада Југославије, радила за аустријску телевизију ОеРеФ и немачку ТеВе АеРДе. За британске продукције БиБиСи, ПиБиСи и Канал 4 учествовала је у снимању неколико филомова у којима су Радован Караџић и остали истакнути појединци из врха Републике Српске приказани као ратни злочинци.

Сузана Васиљевић је у МУПовом Бироу за сарадњу са медијима, при кабинету министра, радила по уговору о делу. Плата непозната. Лажно се представљала као портпарол МУПа и шеф бироа за сарадњу с медијима.

У време када је радила у Бироу имала је само средњу стручну спрему, а све привилегије као да је завршила факултет. Пар месеци пре него што је отерана из МУПа завршила је неки факултет (за камермана или фотографа). Како и када, ако је нон-стоп била по иностранству и на послу.

Као лажни шеф Бироа добила је на коришћење нови аутомобил марке Шкода сиво-металик боје(више пута га је ударала и слупала, изгребала по дужини по паркинзима, а за велику штету никада није одговарала). Користила је два службена телефона у МУПу. Имала је лимит од двадест пет хиљада динара по једном телефону. Пошто је била радник под уговором, Бранко Лазаревић јој је дозволио и примала је пошту која је била класификована као „Строго поверљиво“, као државна или службена тајна. За све време док је у вези са француским шпијуном.

Све ове године Сузана извештава, недељно, а по потреби ичешће, е маилом свог бившег љубавника и његове шефове о Вучићевим активностима, као и плановима рада његових саветника, министара и страначких колега, као и са састанака са страним амбасадорима и и дипломатама иy иностранства. То исто доставља и немачком предсравник БееНДеа у Београду.

Шпијун са дозволом

У једном делу заглавља на фотографији, можете видети да Жорж за своје службене потребе, користи и број факса у Бироу за сарадњу с медијима МУПа!? Питање је ко му је то дозволио? И каква је веза МУПа са тим француским оперативцем.

Превод СиВиа Жоржа Уриоа са енглеског:

– Адреса: 160 Булевард Мортиер 75020 Париз

– Тел. 0033 6 11 83 89 хиљаду девесто

– Мејл: [email protected]

– Датум рођења хиљаду девесто шездесет и четврте, Нимес, Француска.

– Од хиљаду девесто осамдесет и шесте сам као официр радио за Министарство одбране. Ангажован у различитим ратним сукобима и кризама у Африци (Руанда деведесет и четврте, Централноафричка Република деведесет треће до деведесет и седме, Чад деведесет и седме, Камерун деведесет и четврте) и бившој Југославији (Босна деведесет треће до деведесет и седме и двехиљадите; и Косово деведесет и девете), највећи део времена као обавештајни официр. Радио сам у мултилатералним и мултинационалним срединама током тих операција, често у веома тешким животним и безбедносним условима.

– Од хиљаду девесто осамдесет и седме до осамдесет и девете радио сам као инструктор у тренинг центру за обуку командоса.

– Од хиљаду девесто деведесете до хиљаду девесто деведесет треће био сам командир борбеног вода у пешадијском пуку, задужен за наставу и обуку 45 војника.

– Од хиљаду девесто деведесет треће до две хиљаде и прве сам радио као вођа Лонг Ренџ Рикон тима („даљинске“операције), а затим као командант пука у Специјалним снагама. Од две хиљаде осме. до две хиљаде десете године био сам, са чином капетана, командир групе од 450 лица.

– Од две хиљаде и прве до две хиљаде и пете придружио сам се Француској обавештајној служби, као официр специјализован за Балкан.

– Од две хиљаде и пете до две хиљаде и девете сам био Први секретар Француске амбасаде у Београду. Био сам саветник амбасадора задужен за безбедносну и политичку ситуацију у Србији (Косово, Санџак, Прешевска долина) и Црну Гору.

– У том периоду сам развио бројне и различите политичке контакте на свим нивоима власти у Србији, на Косову и у Црној Гори, као и унутар оружаних снага и безбедносних структура.

Образовање:

– Две хиљаде и прве: Штапска војна академија, Француска.

– Од хиљаду девесто осамдесет седме до две хиљадите различити војни центри за обуку.

– хиљаду девесто осамдесет шесте и осамдесет седме: Војна академија у Сен Сир Кеткуидан, Француска

– хиљаду девесто осамдесет треће до осамдесет и шесте: Правни факултет, Монпеље, Француска.

– хиљаду девесто осамдесете до осамдесет и треће: средња школа, Безиер, Француска.

Вештине:

– Добро познавање рада на рачунару, Мајкрософт офис

– Говорим француски, енглески, шпански и служим се српским.

– Возачка дозвола

Инструкција радницима Бироа за сарадњу с медијима

Сузана Васиљевић је са своје приватне имејл адресе, путем блекберија, писала Бироу у време када је један дневни лист изнео у јавност аферу са Бранком Лазаревићем. У Лазаревићево име писала је демантије на све наводе медија. Тако је, на пример, налагала да се бојкотује Блиц и да се Блицу не шаљу саопштења и фотографије са посете министра Дачића Америци, односно са молитвеног доручка.

Званична биографија

Рођена је двадесет и шестог октобра хиљаду девесто шездесет и осме године у Београду.

Завршила је Дванаесту београдску гимназију. Студирала је новинарство и германистику у Берлину и филмску и телевизијску камеру на Факултету драмских уметности у Београду.

У својој званичној биографији наводи да је почетком деведесетих радила као истраживачица, преводилица, продуценткиња и новинарка за светске телевизијске станице, између осталог за БиБиСи, немачку телевизију АеРДе и аустријску телевизију ОеРеФ.

Добитница је „Златне маслине“ за режију на телевизијском фестивалу у Бару две хиљаде и пете године за филм „Сребреничка сећања“.

Од две хиљаде и четврте године, како наводи у својој званичној биографији, ради као консултант у Канцеларији за сарадњу са медијима Владе Републике Србије, задужена за комуникацију са представницима амбасада, невладиним организацијама и страних медија, као и за организацију конференција.