Прочитај ми чланак

И шиптарска сиротиња протестује против продаје државних предузећа америчким окупаторима

0

Представници Уније независних синдиката Косова су раније највишим званичницима Косова и амбасади САД-а на Косову предали петицију са више од 60 хиљада потписа грађана који се такође противе процесу приватизације.

Председник Организационог одбора протеста Аљуш Сејдиу је истакао да је Унија незавсних синдиката Косова затражила прекид процеса приватизације јавних предузећа: Поште Косова ПТК), Дистрибуције КЕК-а и ликвидацију “Трепче”, односно да амерички инвенститори у полујавном поступку добију на коришћење јавна добра Космета.

Министар за економски развој Бесим Бећај је међутим изјавио да ће се приватизација јавних предузећа на Космету наставити у складу са одлукама Скупштине Косова, без обзира на сва противљења разних странака унутар или ван Космета.

Најављени протест Уније независних синдиката против приватизације подржаће и покрет “Самоопредељење”. Они ће како је саопштено изразити разочарење што су посланици опозиције у Скупштини Косова у понедељак гласали за одлагање дебате о процесу приватизације на Космету.

 

(КиМ радио)