Прочитај ми чланак

ЗЛАТНО ДОБА Нападнута глумица Тања Бошковић

0

"Ишла сам улицом, враћала сам се из позоришта. Пришао ми је неко млад. Стргао ми је са врата ланац са Светом Петком. Стала сам, запрепастила се и растужила", причала је Тања Бошковић, наводи Република. Глумица је додала:

„Мора бити да га је натерала велика мука на то. Тај човек ме суштински није додирнуо. Он је то тако урадио, није ме ни повредио. Само ми је повредио душу. То ми је жао. То је Београд. Београд у ком 69 година идем у свако доба дана и ноћи сама, немам никакав проблем и немам ништа што може да ми се украде осим мене саме. Ово ми је било страшно. Осим сентименталне вредности, тај ланчић нема никакву материјалну, занемарљива је. Повредио ми је срце. Молим тог који ми је отео ланчић да оде у Атеље 212. Нека у некој коверти спусти то као пошту за мене. Бићу захвална на томе и свима причати. То је успомена коју сам добила од сестре и куме“.

Иначе, Тања Бошковић је стални члан жирија за награду „Најплеменитији подвиг“ у организацији Вечерњих новости, уз Верицу Ракочевић и Матију Бећковића (председник жирија). Вредно признање се углавном додељује изузетним херојима који су се истакли спасавањем живота често ризикујући и свој, али пре неку годину је Бећковић испред жирија уручио лично Александру Вучићу јер се Србија „херојски изборила са короном“ пошто је он лично договорио набавку  респираторе и медицинске опреме о трошку народа (и даље не знамо цену коју смо платили из буџета).