Прочитај ми чланак

У Галерији Културног центра Златибор постављена збирка слика Библиотеке

0

Овог месеца у Галерији Културног центра „Златибор“ биће изложена ликовна дела из уметничке збирке Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, из Чајетине. У складу са мерама предострожности због ширења корона вируса, ова новембарска изложба није имала класично отварање.

Само је дан отварања у циљу спречавања заразе обележен у ужем кругу званица и медија, а сви заинтересовани посетиоци могу погледати изложбу радним данима од 10 до 17 часова, у групама до 5 људи, до краја месеца.

Циљ ове изложбе је приказати део збирке коју библиотека поседује, као репрезентативан пример богатства и квалитета ликовног опуса којим се библиотека поноси.

У оквиру изложбе приказан је скуп радова различитих уметника, те се радови разликују по избору технике, мотивима, тематици и приступима, али ипак чине смислену целину. Оно што их све везује у целину и омогућује њихово заједничко излагање, без обзира да ли је реч о нежном акварел приступу или експресивној уљаној техници, на свим сликама су изражени динамичност, колорит широког спектра, склад композиције и валерска прецизност.

Међу сликама се могу приметити дела значајних сликарских имена, као што су: Оља Ивањицки, Драгић Петровић Медош, Обрад Јовановић, Божо Ковачевић, затим Радомир Верговић, Драган Димић, Душан Старчевић као и  радови млађих уметника попут Николе Чутурила, а за реализацију ове изложбе заслужни су Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“, из Чајетине и Туристичка организација „Златибор“.