Прочитај ми чланак

СТAН ИЗГОРЕО ЗБОГ СВЕЋA: Познати српски глумац због неплаћеног рачуна за струју живео у мраку

0

Првак Народног позоришта Љубивоје Тадић становао у нехуманим условима с мајком и непокретном сестром, која је страдала у пожару.

Глумац Љубивоје Тадић (56) годинама је с мајком и непокретном сестром живео у стану у центру Београда у ком није било струје!

Ни два дана након пожара, у стану породице Тадић, у коме је Љубина сестра Маја погинула, а Љуба и његова мајка задобили тешке опекотине, комшије не могу доћи себи од шока.

Министар посетио Тадића

Министар културе и информисања Иван Тасовац посетио је јуче Љубивоја Тадића у болници у Звечанској. Тасовац је пожелео брз опоравак Тадићу, који је у пожару задобио тешке опекотине, и пренео му изразе саосећања целокупне културне јавности.

– Живели су у страшним условима. Две године нису имали струју, а причало се да им је искључена због дуга који је био већи од милион динара – каже комшиница Љубе Тадића.

– Комшије су размишљале да сакупе новац и помогну им у плаћању дела дуга, али нико од нас није имао толико пара. Све и да смо прикупили део новца, они не би могли да плате нови прикључак – наводи наша саговорница и додаје:

– Када бих прошла поред њиховог стана, кроз отворена врата сам виђала упаљене свеће и мркли мрак. Питали смо се како живе тако и да ли је могуће да истакнутом глумцу нико не помаже. Ово је центар града, просто је невероватно да у 21. веку једна тако угледна породица нема струју – рекла нам је комшиница.

– Неколико пута су уплаћивали аванс, па су их прикључивали, да би након неколико месеци долазили из електродистрибуције и поново искључивали струју – каже наша саговорница и додаје да су комшије, да би помогле, говориле да немају кључ струјомера.

– Веома ми је жао због несреће. Не могу да поверујем да је таква трагедија задесила Тадиће. Питамо се да ли би трагедија била избегнута да смо им помогли – испричала нам је комшиница.

Тадићи су у стану на углу Макензијеве и Улице Коче капетана живели неколико година. Према речима комшија, Љубина мајка Мирјана је купила тај стан, а убрзо након тога су се доселили.

– У стан су повремено долазила Љубина деца, као и супруга, али не знамо где су они живели – испричале су нам комшије.

Подсетимо, у петак ујутро у стану је избио пожар у ком је настрадала Маја Тадић (57). Љуба Тадић је тада задобио опекотине лица и главе јер је из буктиње покушавао да спасе непокретну сестру. Он је смештен у болницу за пластичну хирургију, док се његова мајка у тешком стању налази на интензивној нези Ургентног центра. Претпоставља се да је пожар изазвала свећа која је запалила кревет, након чега је плануо цео стан.

Како Курир незванично сазнаје, стање Љубе Тадића, као и његове мајке, поправило се.

– Љуба се нагутао дима, али се осећа боље и требало би да проведе у болници још неколико недеља. Лекари кажу да је и стање његове мајке стабилно и да је дошла свести – рекао нам је извор близак породици.

Извор: Курир