Прочитај ми чланак

СРПСКИ ТРУБАЧИ НЕ ЖЕЛЕ СЕВЕ У ГУЧИ! Срамота је да Северина носи шајкачу!

0

Мајстори трубе Дејан Лазаревић, Дејан Јевђић, Вељко Остојић и Дејан Илић сматрају да певачица која је носила мајицу са ликом Фрање Туђмана каља српску традицију.

5

Фото: Информер – Дејан Илић (горе лево), Дејан Јевђић (доле лево), Вељко Остојић (горе десно), Дејан Лазаревић (доле десно) и Северина

Мајстори трубе Дејан Лазаревић, Дејан Јевђић, Вељко Остојић и Дејан Илић сматрају да певачица која је носила мајицу са ликом Фрање Туђмана каља српску традицију.

Српски трубачи поручују да је срамота да Северина Којић носи шајкачу! Они су незадовољни што ће хрватска звезда која се хвалила мајицом са ликом Фрање Туђмана затворити Сабор трубача у Гучи и од организатора добити на поклон српску капу.

Легенде трубе као што су Дејан Лазаревић, Дејан Јевђић, Вељко Остојић и Дејан Илић сматрају да се на овај начин каља српска традиција.

– Ово је увреда за шајкачу. Милорад Додик ће као домаћин да отвори Гучу, а Северина да је затвори. Да је знао да ће она бити та која затвара манифестацију, верујем да не би пристао да дође. Познати смо као народ који се сагиње и брзо заборавља све лоше што су нам урадили. А те паре које ће добити оркестри не виде за живота – поручује мајстор трубе Дејан Лазаревић.

С њим је сагласан и Дејан Илић, који неће бити на Сабору управо због оваквих ствари.

– Нећу учествовати у Гучи док год чине нешто попут овог са Северином. Ко бре њој да поклони шајкачу? Зна се да је носила мајицу са ликом Фрање Туђмана. Није ми јасно како друге колеге пристају на то. Зна се шта је шајкача, опанак, везен прслук – подсећа Илић.

Златна труба Гуче Дејан Јевђић каже да му је невероватно да се за њен концерт издваја 25.000 евра.

– Северинин концерт је неправда према трубачима. Она добија 25.000 евра, а ми 100.000 динара да поделимо на десет чланова оркестра. То је велико понижење – истиче познати музичар и додаје:

– Мене нико није позвао да наступам у Хрватској. О томе би требало размишљати.

Вељко Остојић, који је годинама жарио и палио Драгачевом, тврди да је ова манифестација постала чист бизнис, па га не чуди што је Севе на репертоару.

– Кад Северина буде наступила, биће пуно људи, наплатиће се улазнице, па ће њен хонорар за организаторе бити сића. Све је бизнис. Наравно, новчана награда постоји за мајстора трубе, али за ова класична такмичења која постоје већ 56 година нема никакве награде. А за њу има пара – каже Вељко.

ЈК: Догодине ћемо у Гучи слушати Томпсона

Певачица Јелена Карлеуша побунила се против Северининог концерта на Сабору трубача. Она је на Твитеру написала да је не би чудило да организатори следеће године доведу главну усташку звезду – Марка Перковића Томпсона.

– Очекујем да ће организатори Гуче следеће године позвати Томпсона. Уопште нисам иронична – написала је Карлеуша.

Ово је изазвало реакције њених фанова, који су одмах поручили да ће узданице наредне Гуче бити и „Сандра Африка са дресом Хрватске који је добила од бабе“.