Прочитај ми чланак

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ 48. ГИТАРИЈАДЕ У ЗАЈЕЧАРУ! (Видео)

0

48. GITARIJADE U ZAJEČARU publika

Демо бенд Holographic Human Element из Травника – БИХ победник је 48. Гитаријаде у Зајечару по одлуци седмочланог Интернационалног стручног жирија!

Најбољи демо бенд овогодишњег фестивала проглашен је прошле године најперспективнијим бендом у 2014. године од стране највећег музичког портала у Босни и Херцеговини, muzickazona.ba.

С обзиром на интернационални карактер овогодишњег фестивала, а како би се подстакла домаћа сцена, ове године уведена је и награда Победник 48. Гитаријаде са подручја републике Србије. Ову награду освојио је бенд D ZOO из Суботице.

И наравно, глас публике је одувек најважнији а публика је одлучила да свој глас да бенду “Меда Вук и Сандокан” из Петровца на Млави.

Награда Илустроване Политике за најбољег гитаристу отишла је Ненаду Стојковићу из бенда “Меда Вук и Сандокан”.

Честитке свим победницима али и свим осталим учесницима! Јер награде су важне али музика је најважнија!

meda-vuk-i-sandokan-POBEDNICI 48. GITARIJADE U ZAJEČARU

МЕДА, ВУК И САНДОКАН – Петровац на Млави (СРБ)

Меда, Вук и Сандокан је са радом почео 2007. године, као тројка Владимир Миљковић-Скуда (бас), Александар Илић-Аца (гитара) и Млорад Стојимировић-Мики (бубањ). Бенду се придружује Марко Миливојевић-Маxа (вокал) и настављају са још активнијим радом.

Највећи успех је био на такмичењу бендова Global Battle Of The Bands у СКЦ-у 2008. године, на коме су освојили пето место. Из бенда одлазе Марко и Влада што резултира повлачењем бенда са сцене на одређено време. Крајем 2012. године долази до измене чланова.

У бенду су матични чланови Мики и Аца а укључује се јос један гитариста, Ненад Стојковић-Шиx који знатно доприноси квалитету звука. На бас гитари се прикључује Срђан Вујатовић-Ђоле. Снимили су ливе демо снимак у студиу Мр. Соунд у Петровцу на Млави у Фебруару 2013. Бенд аплицира за Белграде Демо Фест Ливе где остварује значајан успех пласирајући се у финале и добија позив за наступање на Белграде Belgrade Beer Fest-у 15. јула 2013. Прича о Меди, Вуку и Сандокану се наставља…

Александар Илиц- Вокал, Гитара
Ненад Стојковиц- Гитара
Милорад Стојимировиц- Бубњеви
Срдјан Вујатовиц- Бас гитара

HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT – Травник (БИХ)

HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT свира експериментал и модерну класику проткане елементима New Age-a и прогресивног пост-рока и буде у вама оно што је врх Gaussove криве закопао дубоко под слојеве просечности. Воде вас на јединствен пут увида у ваше властите осјећаје.

Одбацујући таштину, понос и љубомору, HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT се у својој музици и међусобној сaрадњи у потпуности ослања на креацију кроз перфекцију. А када се целина гради кроз конструктивну критику, без љутње, без скромности и без тврдоглавости, резултати неће бити ограничени фразом „људски је грешити“, него поткријепљени храброшћу која говори „људски је тежити перфекцији“.

HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT чији чланови долазе из разних градова Босне и Херцеговине, постоји од 2011. године, али тек од половине 2013. године почињу са наступима. Након пет спорадичних појављивања на позорници, највећи музички портал у Босни и Херцеговини, muzickazona.ba их проглашава најперспективнијим бендом у наредној, 2014. години, те је недуго затим уговорено још седам наступа од којих два у Србији. Ауторица надреалне емисије „2 комада нечега“ на телевизији АРТ ТВ из Београда, Наталија Ж. Живковић тражи композицију „She Got Lost In Paris“ за уводну шпицу.

За исту ту композицију је мултиинструменталисткиња Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) одсвирала хармонику, а ремикс и мастеринг композиције је урадио Bill Gould (Faith No More), клавијатуре, синтови, гитара – Дино Џевлан гитара – Аднан Ђонлић бас – Амер Сујолџић бубањ – Ајдин Шкуљ.

(gitarijada.org)