Прочитај ми чланак

Моника Белучи: Патња под Турцима ојачала је Србе!

0

Monika-Beluci

(Телеграф.рс)

Знам да историја није била благонаклона према људима на овом подневљу, поготову не на крају 20. века. Европа је знала само да осуђује оно што се дешавало овде, а није имала најбољи увид у то. Када је на једном оваквом простору толико етничких група, није могло да не дође до сукоба- каже лепа глумица.

Позната холивудска глумица Моника Белучи која тренутно борави у Требињу дотакла се веома шкакљиве теме, петстогодишњег ропства под Турцима и исказала да је веома срећна што су наши народи успели да из патње изађу снажнији и спремнији за будућност. Моника, коју сматрају за једну од најлепших жена света, рекла је да њој лепота ништа не значи уколико је нека особа празна, али да јој је та особина кроз живот умногоме помогла.

– Трагам сваким даном за својим идентитетом. Трагање траје до краја живота. То је једини начин да напредујете, да погледате у себе и у оно што сте урадили и питате се чему све то, да ли је то добро по вас и ваше најближе, шта то значи окружењу, како доприноси свету- рекла је лепотица и додала да се недавно забринула када ју је ћерка питала шта је смисао живота.
Моника Белучи

– Моја деветогодишња ћерка Дева недавно ме је питала: “Мама, шта је то смисао живота?” Остала сам нема за кратко, помислила сам како то да ме моје дете већ то пита, а онда сам јој рекла: “Драга моја, за тим ћеш трагати цели живот”- рекла је лепа глумица и додала да је лепота свакако предност, али да ништа не значи ако је особа празна.

– Лепота производи радозналост. Али ако иза лепоте нема ничега, онда она никога не интересује. Чему лепота ако сте празни у себи?

Будући да јој је било тешко да научи неколико реченица на нашем језику, Белучијева каже да су јој професори рекли да је најбоље да српски учи кроз брзалице. Том приликом, осврнула се и на нашу историју.

– Знам да историја није била благонаклона према Србима на овом подневљу, поготову не на крају 20. века. Европа је знала само да осуђује оно што се дешавало овде, а није имала најбољи увид у то. Под Турцима су Срби били 500 година, а истрајали су. Знам да вам није било лако протеклих деценија, али чини ми се да су вас сукоби које сте преживели додатно ојачали за даљу будућност- закључује лепотица.