Прочитај ми чланак

КУСТУРИЦА ЧЕСТИТАО ПУТИНУ: Да није било храбрости Руса…

0

Прослављени српски режисер Емир Кустурица честитао је 9. мај - Дан победе над фашизмом председнику Руске Федерације Владимиру Путину као, како је истакао, председнику и вођи великог руског народа који је дао највец́и допринос сламању фашизма у Другом светском рату, доносец́и свима нама слободу.

Руси су свети народ

„Да није било храбрости и одлучности руског народа, који је дао половину свих жртава у Другом светском рату, питање је како би свет данас изгледао и ко би њиме владао. Руси су ослободили Европу жртвујуц́и више од 20 милиона људи, док су многе друге моц́не земље само учествовале у том ослобађању. Аутентична историја говори да су Американци ушли у Други светски рат искрцавањем у Нормандији тек после несагледивог жртвовања Руса за ослобађање од фашизма“, истакао је Кустурица.

Он је нагласио да је слободољубиви руски народ у Другом светском рату спасао свет, а спасава га и данас, не дозвољавајуц́и да се повампирени фашизам и неоколонијализам одомац́и.

Кустурица је навео да су Руси свети народ, јер су доносили слободу и једнакост, презируц́и свако тлачење других народа и сваки вид колонијализма.

„Русија је данас велика снага у одбрани од прекрајања историје. Руски народ и остали слободољубиви народи то нец́е дозволити. Зато Вам, поштовани председниче, још једном честитам празник победе над фашизмом, јер Ви водите народ који је најзаслужнији за слободу коју данас имамо“, поручио је Кустурица у честитки председнику Русије.