• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • КОКAН МЛAДЕНОВИЋ: Призивам притисак улице. Власт нас уводи у тоталитаризам латиноамеричког типа!
Прочитај ми чланак

КОКAН МЛAДЕНОВИЋ: Призивам притисак улице. Власт нас уводи у тоталитаризам латиноамеричког типа!

0
Фотографија преузета са   веб портала rs.n1info.com

Фотографија преузета са веб портала rs.n1info.com

Србијом данас управљају два глумца: старији, који има проблема с учењем текста, и млађи који мисли да му је то прва улога, рекао је позоришни редитељ Кокан Младеновић оценивши да актуелна власт манипулацијама и страхом грађане Србије уводи у тоталитаризам латиноамеричког типа.

Младеновић је на синоћној трибини у Суботици у оквиру позоришног фестивала „Десире Централ Статион“ оценио да је чак и у време режима Слободана Милошевића било много више грађанских иницијатива него што их има данас.

„Призивам притисак улице. Не мислим на насиље, него на стотине хиљада грађана на мирном и маштовитом протесту. Грађани на то имају право, а колективна ћутња и очекивање да ће неко други променити ову ситуацију је погубно“, казао је Младеновић.

Он је оценио да је Србија претворена у огроман ријалити шоу, који гледа све необразованија, примитивнија и агресивнија публика, док с друге стране позоришта – а посебно београдска – испољава кукавичлук и пасивност.

„Београдска позоришта су ругло за један озбиљан град. Ја тамо не видим ниједно које има озбиљан позоришни рукопис. Уосталом, годинама уназад на фестивалима побеђују представе које нису прављене у Београду, а тамо то никога не узнемирава“, рекао је Кокан Младеновић.

Извор: Бета