Прочитај ми чланак

Георгиев: Људи, не наседајте! Мило и Вучић потпирују мржњу

0

Влада Црне Горе донела је одлуку да не отвори границу са Србијом, након чега је председник општине Херцег Нови, Стеван Катић, поручио грађанима Србије и БиХ да су у Црну Гору увек добродошли. Овим поводом се за Нова.рс огласио и познати Новљанин Владо Георгиев. Популарни кантаутор апелује на народ да не наседа на пропаганду, јер су то последњи трзаји Мила Ђукановића да опстане на власти, у чему му помаже његов велики пријатељ Александар Вучић.

“Мени највише смета та запетљана, заправо, нејасна ситуација између два председника. Највише ми смета то што они један другог врло уважавају, а народ свађају. То је суштина. Праве очигледно неку представу, која с времена на време одговара једном или другом”, наводи Георгиев и додаје:


“Потпирује се нека фабрикована мржња која заправо не би требало да постоји, јер је у Црној Гори већински живаљ дефинитивно српски и не видим уопште због чега то раде. Вероватно Ђукановић као последњи трзај у свом одласку покушава све, па и ово, док овај (Александар Вучић, прим. аут.) против њега лично не говори ништа. Тиме долазимо до закључка да су они, као што и знамо, пријатељи, па и у неким ближим везама, тако да се очигледно пазе. Народ трпи, а докле ће, видећемо. Шта ја ту могу више да коментариштем што сваки живи човек није видео”, каже Георгиев за Нова.рс, те поступак првог човека Херцег Новог, Стевана Катића, оцењује као једини разуман у оваквој ситуацији:

“Апсолутно сваки глас који се чује у добром правцу нас може повести на праву страну, а сваки мејнстрим, кад кажем мејнстрим, мислим на режимски, води право у проблем. Док су појединачни гласови људи попут господина Катића и њему сличних, више су него потребни. Они покушавају да објасне другима каква је заиста ситуација, колико су добродошли, на пример у Херцег Нови, као код своје куће, што могу и лично да потврдим, Потребно је још мало само људима некако подвући да не треба да наседају на пропаганду. Значи, свест људи је кључни фактор у целој овој причи. Дакле, да не подлегну пропаганди коју пласира ДПС, као и овдашњи СНС”, поручује Георгиев.

Подсећања ради, премијер Црне Горе Душко Марковић, најавио је да ће првих дана јуна отворити границе за оне земље које буду испуњавале епидемиолошке критеријуме Института за јавно здравље. Иако Србија није међу њима, Београд не планира да затвори границу за црногорске грађане.