Прочитај ми чланак

Драган Николић: Нисам се остварио у глуми, снимам филм о свом животу!

0

dragan-nikolic4

(Телеграф.рс)

Седма деценија живота није умањила шарм и харизму великана српске кинематографије Драгана Николића, који у интервјуу за Телеграф открива да увелико ради на књизи под називом “Сањао сам” и да у плановима има да сними филм о свом животу.

Николић је упечатљивим улогама обележио српску кинематографију. Од самог почетка каријере многи су га описивали као “београдског шмекера” и “заводљивог дасу“, међутим, он каже да се ипак не осећа тако.

– Добро, то су више неки придеви… Пре свега, срамота ме да о томе причам. Дође човек у неке године кад има друга потраживања. Вероватно ће све то да се претвори у књигу коју сам већ почео да пишем, а пре тога планирам да снимим и филм о свом животу – прича Николић и додаје да му је на почетку каријере његовом успеху доста допринео шарм који је имао.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Премда га дуго нисмо видели у медијима, Николић истиче како се уморио од појављивања, али и да се тренутно занима својим новим пројектом.

– Поштујем новинарски позив, али нисам спреман да причам свакодневно за медије, не могу баш стално – искрено ће глумац, који додаје да је тренутно под утиском барке коју је правио за Сајам наутике.

Dragan Nikolicp– Та барка ми је сад све. Ту има доста мојих идеја, а на сајму смо добили награду за дизајн. Није јахта, није ништа велико, али је најлепша. Личи на мене, уживам у томе – хвали се популарни Гага.

Иако важи за заводника, Николић може да се похвали и с четири деценије дугим и складним браком с глумицом Миленом Дравић. Тајни рецепт, ипак, није желео да подели с млађим генерацијама.

– То је тајна коју вам не бих рекао ни за какве паре! Мораћете сами да закључите, просто немам права о томе да причам без Милене. Можда када бисмо заједно сели, па онда… – загонетан је Николић.

Филм “Монтевидео, бог те видео”, у чијем другом делу игра и он, с великим успехом је приказан у Кини, и то на националној телевизији. Николић објашњава колико је то значајно за српску кинематографију.

– Много је разлога, а ја бих издвојио то што може да се претвори у озбиљан бизнис. “Валтер брани Сарајево” је пример да наш филм може да буде и те како гледан напољу, а сад појавио и “Монтевидео”. Видећемо шта ће бити с другим делом, који има озбиљну причу, озбиљан заплет. Још тада су у фудбалу биле мућке и намештаљке, а ми погрешно мислимо да је то тек сад измишљено – шаљиво ће Николић.

dragan-nikolic-imam-nos-za-hit-slike-5418-1-2Успешну каријеру, дугогодишње искуство и бројне награде глумац планира да уоквири пројектом о свом животу. Ипак, постоји нешто у чему се још увек није остварио.

– Глума. То сад испада као виц, али заиста се нисам остварио, још увек нисам задовољан оним што сам до сада урадио. Треба да се деси оно за шта сам се спремао читавог живота. Да заиста обележим то нешто нечим. То може да буде овај филм о животу, не знам. Од позоришта сам одустао, не могу да издржим те силне пробе, пресвлачења… Играм само једну представу – наводи чувени глумац и открива тајну успешне каријере.

– То је на крају крајева и питање васпитања. Пажљиво сам се чувао да се не обрукам. У нашем послу не пролазе скандали, не верујем да постоји пример да се глумац обогатио или прославио од тога. Зависи и шта се сматра под скандалом. Млади глумци у суштини треба само да буду глумци – саветује Николић који се осврнуо и на лошу ситуацију у Србији.

– Ова тешка ситуација у земљи се највише ломи на култури. Више није питање ко ће бити министар културе, него ко је пристао да буде. Ако човек нормално сагледа ситуацију и у новинама прочита колико из буџета издвојено за културу, наравно да неће бити министар. Министар чега? Тако да то постаје свеједно, што не би смело да буде тако – сматра прослављени глумац.

Будући да је вечито питање код глумаца колико су заиста своји и уједињени као личност, пошто читав живот проводе играјући туђе емоције и говорећи туђе речи, Николић сматра да у тој тврдњи нема истине.

– То је питање предрасуда. Никада нисам био неко други, увек сам убацивао део себе у лик. Овако би то била имитација. Немам од кога другог да узмем то. Лику треба дати живот. У књизи се бавим тиме у делу названом “Сузе мога јастука”, а књига се зове “Сањао сам” – открива Николић, уз напомену да је глума веома нарцисоидан позив.

фото: ТВ Пинк

фото: ТВ Пинк

Глумац је недавно био домаћин традиционалне манифестације “Дани Бате Стојковића”, те је овом приликом испричао какав је значај имало то за њега.

– Леп је осећај бити домаћин на оваквој ствари. Ја то сматрам неком привилегијом, у ствари. Бата је, поред тога што је био стамена и јака личност, био прави господин. Лансирао је и прихватао нека правила и то је оно што се обично мало прескаче кад се о њему говори – каже на крају бард српске глуме.