Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ – СВЕЧАНА ТРИБИНА: Црњански – песник српског становишта!

0

crnjanski-baner-800x340

У четвртак, 25. септембра у Народној библитеци у Смедереву биће одржана свечана трибина „Црњански – песник српског становишта“. Учествују: проф. др Мило Ломпар и Бошко Обрадовић.

Европско, руско или српско? Са којег становишта српска елита гледа на интересе свога народа, а са кога становишта народ гледа на своје интересе?

Ко је заиста био Милош Црњански? Да ли је то био само песник иноватор, авангардиста који је хтео да српску књижевност окрене наопако, или је у питању био визионар који је српску културу хтео да утемељи на националним коренима?

На ову тему у четвртак, 25. септембра, у 19 часова у Народној библиотеци у Смедереву на ове теме обратиће Вам се:

– проф. др Мило Ломпар, професор Филолошког факултета у Београду, један од највећих ауторитета за стваралаштво Милоша Црњанског;

– Бошко Обрадовић, главни уредник ИК Catena mundi и приређивач књиге Милоша Црњанског „О национализму и српском становишту“.

Уочи трибине, Народној библиотеци у Смедереву биће уручена донација у виду одабраних дела српске емигрантске књижевности, јединог правог настављача Црњанскове политике српског становишта, што је својеврстан поклон наше издавачке куће овој библиотеци за лепу и успешну сарадњу.

Не пропустите!

(catenamundi.rs)