Прочитај ми чланак

Брнабићка обрадовала глумце: Позориште „Бошко Буха“ остаје „код коња“

0

Позориште Бошко Буха остаје на својој адреси, каже за Нова.рс управник овог театра Игор Бојовић (званично подржао СНС и Вучића у предизборној кампањи) након састанка у Влади Србије с премијерком Аном Брнабић.

– Задовољан сам, што не бих био – прва је реакција управника Позоришта „Бошко Буха“ Игора Бојовића, након двочасовног састанка који су челници овог театра имали у згради Владе Србије с премијерком Аном Брнабић.

Управник овог театра открио је кратко за Нова.рс и шта им је председница Владе Србије обећала:

– Остајемо на својој адреси, на Тргу републике 3. Нема селидбе администрације у Београд на води.

Састанку су, поред Бојовића, присуствовали председник Управног одбора овог театра Радивоје Динуловић, глумица Боба Латиновић и правница театра Нада Баша.

Подсетимо, запослени у Позоришту „Бошко Буха“ су у понедељак јавно апеловали да њихов театар не буде у целости пресељен у зграду Старе поште на Савском тргу, као и да се реши проблематичан катастарски упис власништва њиховог досадашњег седишта у згради на Тргу Републике 3, који већ осам година кочи реконструкцију оронулог простора. Надлежнима су дали рок од месец дана да одговоре на њихове захтеве, а у међувремену им је стигла подршка од готово читаве културне јавности.

Глумци су били ужаснути тим чином, најавили протесте и позвали српски народ да им помогне у одбрани зграде у најстрожем центру Београда (нису се уопште оглашавали у вези Косова и Метохије, безакоња и бројних проблема који тиште грађане Србије).

Сада када су „одбранили“ Бошка Буху, могу да наставе да уживају на буџету који пуни сиромашан народ Србије док снимају прескупе серије, филмове уз помоћ новца из државних и Јавних предузећа, министарстава (буџет), као и рекламе за кладионице, банке…