Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ СНИМAЈУ ФИЛМ О AРКAНУ: Роберт де Ниро глуми Слобу, Ева Мендес Цецу

0

eva-mendez-i-rober-de-niro_ceca arkan

Звезда филма „Кум“ играће Слободана Милошевића, док ће заносна Aмериканка дочарати значај балканске звезде Цеце Ражнатовић у животу команданта Српске добровољачке гарде.

Немилосрдни Тигар, „господар рата“ којем недостаје породица

Филм говори о немилосрдном Тигру, насилном убици и „господару рата“, којем ипак недостаје породица. Тигар се присећа своје младости, породице, историје и политичких догађаја који су утицали на животе људи у држави која се годинама распадала. Он је гангстер, од ране младости, ког је подигла и обучила влада и тајна служба његовог оца. Вођен похлепом, док ради прљаве послове за своју земљу и одлазећег председника, ниједна полиција, војска нити ико други не може да заустави његове акције. „Диктатуром“, крађама, убиствима и насиљем показује своју све неизвеснију будућност.

Холивуд најзад снима филм о контроверзном команданту Српске добровољачке гарде Жељку Ражнатовићу Aркану.

Звучи невероватно, али славни глумци Роберт де Ниро и Ева Мендес играће у америчком филму „Тигров скок“ инспирисаном његовим животом. Филм је инспирисан књигом „Aркан“ Владимира Ђорђевића која је у Aмерици постала бестселер.

Ово остварење се снима по књизи „Aркан“ Владимира Ђорђевића у сарадњи са америчком продукцијском кућом Цинема Цафе.

– Овај филм јесте инспирисан Aркановим животом, али га неће веродостојно приказивати. Реч је о акцији која прати стварни живот мафије и њихових криминалних активности, као што су то својевремено урадили „Скарфејс“ и „Кум“.

У нашој причи морамо да се осврнемо на однос главног јунака са тадашњим председником државе (Слободаном Милошевићем, прим. аут) и супругом која је певачица (Цецом Ражнатовић, прим. аут). Роберт де Ниро је веома заинтересован да неколико минута глуми председника, док ће певачицу највероватније играти Ева Мендес – открива ексклузивно за Информер Владимир Ђорђевић.

Рад на филму ће почети у фебруару 2016. године, а снимаће се неколико држава:

– Сада радимо на одређивању локација у Србији, Шведској, Aмерици и Црној Гори, која нам је замена за Грчку. Направили смо кастинг у Aмерици, на ком је било преко 1.000 глумаца, а чак њих 400 се пријавило за главну мушку улогу.

Имамо буџет од 7,5 милиона долара, а циљ нам је да овим остварењем освојимо источну Европу, посебно руско тржиште, али се надамо и великом успеху у Aмерици јер су лоши момци тамо увек популарни – каже Ђорђевић и истиче да ће то бити модеран филм са специјалним ефектима виђеним у „Кил Билу“.

Лечић, Трифуновић и Стругар желе да глуме Aркана

Ко ће глумити Aркана још није одлучено, али су за ту улогу заинтересовани многи славни глумци, међу којима су Бранислав Лечић, Сергеј Трифуновић и Петар Стругар.

– Данас од 10 до 20 часова у Културном центру Раковица одржаћемо последњи кастинг за овај филм. Људи из тима који су задужени за организацију кастинга рекли су ми да су за главну улогу заинтересовани Бранислав Лечић, Сергеј Трифуновић и Петар Стругар. Има још доста јаких имена, али после кастинга одлучићемо да ли ће главну улогу добити глумац из Србије или из Aмерике – каже Владимир Ђорђевић.

Извор: Информер