Прочитај ми чланак

ПОКС: Потребан закон о провери психо-физичких способности државних функционера

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је данас да ће предложити закон у Скупштини Србије, по коме би биле обавезне годишње провере психо-физичких способности највиших државних функционера, председника, премијера и председника скупштине.

„Након изјаве председника да ће до 2027. године над Београдом летети такси аутомобили, први у Европи и свету, дошли смо на идеју да предложимо овај закон као обавезу да се сви највиши државни функционери подвргну редовном годишњем прегледу психофизичких способности“, изјавио је потпредседним ПОКС и народни посланик Владимир Ђорђевић.

По Ђорђевићевим речима, тај закон не би се односио само на садашње функционере, него и на све будуће као предуслов за њихов избор.

„Најава летећих аутомобила у Београду, узнемирила је јавност и отворила дискусију да би то могло решити и проблем паркирања у главном граду, нарочито на објектима где су равни кровови“, рекао је Ђорђевић.

Иронично је наставио да би то би значило „да би метро који функционише у Београду већ годинама, јер је исто овако председник обећао његов завршетак и отварање за 2022. годину требало затворити, јер са летећим аутомобилима нема више потребе за његовим радом“.

„Од председникових обећања, измишљотина и празних прича које се брзо забораве, свима је јасно да је једино могуће да аутомобили лете у ваздух због све веће стопе криминала у нашој престоници“, додао је Ђорђевић.