Влада издваја још 300 милиона динара за Коридор 10, не зна се за које радове

0

Vlada izdvaja još 300 miliona dinara za Koridor 10, ne zna se za koje radove

Како се наводи у решењу Владе, а преноси Нова економија, ова средства се одобравају Министарству грађевинарства „ради обезбеђивања недостајућих средстава“ потребних Коридорима Србије.

У самом решењу се не наводи за које тачно радове треба да буде потрошен новац и на којим деоницама. Ово је други пут у два месеца како Влада одобрава додатна средства за извођење радова на Коридору 10.

У септембру ове године Влада је издвојила две милијарде динара, или око 17 милиона евра, за извођење радова на изградњи Коридора 10 и завршетак трајне санације косина у Грделичкој клисури. Те косине су се обрушавале више пута у протеклих неколико година, а летос се на друштвеним мрежама појавила фотографија која је изазвала бојазан грађана да се Косина 2 поново обрушава.

Како су писали медији, проблеми са изградњом деонице Коридора 10 кроз Грделицу повећали су цену тог посла за преко 100 милиона евра.

Рокови за отварање аутопута кроз Грделичку клисуру више пута су пробијани.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!