Прочитај ми чланак

РУСКА ЖЕЛЕЗНИЦА са српским компанијом модернизује и обнавља пруге у Србији

0

ruske zeleznice8_5

На модернизацији  пруге  Београд- Панчево из руског кредита ангажован „Енергопројект Нискоградња“, вредност посла 15 милиона долара.

На модернизацији пруге Београд – Панчево, која се финансира из руског кредита за српске железнице, биће ангажована српска компанија „Енергопројект Нискоградња“. На тај начин и практично се потврђује да ће модернизација „Железница Србије“ из руског кредита бити  велика развојна шанса за српску привреду.

Наиме, „РЗД Интернационал“, фирма Руских државних железница задужена за реализацију овог пројекта у нашој земљи и српска компанија „Енергопројект Нискоградња“ потписали су у Београду Подизвођачки уговор о извођењу земљаних радова, изградњи малих вештачких објеката и зграда, на траси пруге Београд – Панчево. Вредност уговорених радова је око 15 милиона долара.
    
Ово је први подизвођачки уговор који је потписан у оквиру уговора о модернизацији српских железница из извозног кредита Руске Федерације у износу од 800 милиона долара, чији су потписници „Железнице Србије“ и „РЗД Интернационал“.

Компанија „Енергопројект Нискоградња“ одабрана је као најповољнија у конкуренцији пет српских компанија, на тендеру за извођење подизвођачких радова,који  је организовао „РЗД Интернационал“. Тендерске процедуре и избор најбоље понуде реализовани су током фебруара, а средином марта потписан је и подизвођачки уговор.

tunel_s_5

Према уговору „Енергопројект Нискоградња“  ће током две и по године изводити следеће радове: изградња земљаног планума и испуста, три мала моста и један надвожњак, пет пропуста, железничке станице Крњача, затим перона у станицама Крњача, Овча, Панчево Главна и стајалиштима Срњача мост и Себеш, као и техничке зграде у станицама Панчево Главна и Крњача.

Уговорна обавеза  „Енергопројект  Нискоградње“ је да, поред квалитетног изводјења радова,  посебну пажњу посвети поштовању еколошких захтева и заштити животне средине.

Одмах након потписивања подизвођачког уговора, компанија „Енергопројект Нискоградња“ започела је припремне радове на терену. Иначе, ова српска компанија има 60 година искуства у извођењу радова на реализацији грађевинских и других пројеката у комплексним климатским и планинско-геолошким условима у 50 земаља света.

(zeleznicesrbije.com)