Прочитај ми чланак

Радно време продавница, пијаца и пошта за Ускрс

0

За време ускршњих празника, од 14. до 17. априла продавнице, поште и пијаце радиће по измењеном радном времену.

Велики трговински ланци углавном раде по истом принципу: у петак скраћено, док на сам дан Ускрса не раде. Остали дани су радни.

Lidl, Maxi, Shop and go, Idea, Roda, Merkator, Aman у петак, 14. априла ради скраћено, до 18 часова, субота је редован радни дан. Недеља је нерадна, а од понедељка се врата потрошачима отварају у уобичајено радно време, преноси Н1.

Изузетак је Универеxпорт, који у петак и суботу има редовно радно време за све малопродајне објекте и своју онлајн продавницу, у недељу је нерадни дан. Ипак, одређени број продавница овог ланца, у појединим градовима, биће у недељу отворен до 14 сати, док ће од 7.30 до 14.30 часова радити продавница у Суботици, на Сегединском путу. У понедељак редовно радно време.

Тржни центри радиће 14. априла до 18 сати. У суботу ће бити редовно радно време, а у недељу је нерадни дан, осим појединих биоскопа у тржним центрима. Од понедељка раде редовно.

Како раде београдске пијаце

Београдске пијаце ће у петак, суботу и понедељак радити по редовном радном времену од 6 до 19 часова.

На Ускрс ће радири пијаца „Земун“, „Баново брдо“, „Беле воде“ и „Душановац“, и то скраћено од 6 до 14 часова.

Паркинг на пијаци „Земун“, на Ускрс, у недељу 16. априла, радиће 24 часа, док ће паркинг на пијаци „Душановац“ радити од 7 до 15 часова.

Бензинске станице

У време ускршњих празника радиће 24 сата на државним путевима И и ИИ реда и општинским путевима на територији града Београда, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Радно време пошта

Током ускршњих празника, од 14. до 17. априла, радиће дежурне поште у Београду и другим градовима Србије и поште на граничним и административним прелазима – укупно 82 поште, најавила је Пошта Србије.

Свих дана празника, Главна пошта у Таковској 2 у Београду, пошта на београдском аеродрому „Никола Тесла“ и поште на граничним и административним прелазима, радиће неизмењено – нон-стоп.

У петак и суботу, 14. и 15. априла и у понедељак, 17. априла радиће поште у тржним центрима у Београду, Крагујевцу, Панчеву, Сремској Митровици и Шапцу, поште у „Универекспорт“ објектима у Београду, Новом Саду и околини, Сомбору и Зрењанину.

Дежураће и друге поште у свим већим градовима и туристичким центрима.

На Ускрс, у недељу, 16. априла, радиће београдска Главна пошта, пошта на аеродрому „Никола Тесла“ и поште на граничним и административним прелазима.