Прочитај ми чланак

ПЕПСИКО И ЧЕШКИ КМВ ЗАЈЕДНО КУПУЈУ КЊАЗ МИЛОШ: Ево које све брендове преузимају

0

Највећи дистрибутер безалкохолних пића у Централној Европи КМВ (Карловарске Минералне Водy) и Пепсико (Pepsico Inc), глобални прозвођач хране и пића који послује у више од 200 земаља, договорили су заједничко улагање, односно куповину 100 одсто власништва у српској компанији Књаз Милош, саопштено је данас.

Трансакција обухвата куповину производних капацитета компаније Књаз Милош у Србији, као и добро позициониране брендове као што су Књаз Милош, Аqуа Вива, Гуарана, РеМиx, Густо, и друге.

Foto: YouTube prtscr / Knjaz Miloš

Очекује се да ће трансакција бити завршена током трећег квартала 2019. године, после процеса одобрења од стране антимонополских комисија на тржиштима Србије и Црне Горе, наводи се у саопштењу Пепсицо.

Компанија Књаз Милош, са седиштем у Аранђеловцу, има пословну историју дугу више од 200 година и један је од највећих производјача минералне воде, безалкохолних и енергетских пића у Србији. Од 2015. године је у власништву инвестиционог фонда Мид Еуропа Партнерс из Лондона.

Пепсико и КМВ успешно сарађују у Централној Европи. Компанија КМВ је производјач и дистрибутер Пепсико портфолија пића у Чешкој, Мађарској, Словачкој и Бугарској, као и дистрибутер Пепсико портфолија грицкалица у Чешкој, Словачкој и Мађарској.

КМВ групација има 2.400 запослених и руководи фабрикама у Чешкој, Аустрији, Мађарској и Бугарској. Извози у више од 20 земаља. Компанија ПепсиЦо је имала више од 64 милијарде долара нето прихода у 2018. години.

„Нови партнерски подухват потврђује заједничку визију о изградњи одрживог, дугорочног пословања у региону, које ће нам пружити нове могућности за раст и развој компаније, купаца и наших запослених. Удруженим снагама портфолија КМВ и Књаза Милоша, обезбедићемо највишу вредност за купце и потрошаче“, изјавио је генерални директор компаније КМВ Александро Пасквале (Алессандро Пасqуале).

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!