Прочитај ми чланак

НАРОД НЕМА ДА ЈЕДЕ А ОНИ СЕ БАХАТЕ: Кнежевићу од НИС-а милион, а Даници 770.000 плате сваки месец

0

Danica-Draskovic-620x350

Високи функционер СНС-а Горан Кнежевић као члан одбора директора НИС-а месечно прима плату од 1.079.920 динара.

Његова плата је нешто виша од оне коју за исту функцију у НИС-у прима жена лидера СПО-а Вука Драшковића, Даница Дршаковић и којој месечно на рачун легне 771.000 динара, при чему она као пензионер добија још 40.000 месечно.

Подаци о примањима у Нафтној индустрији Србије њих двоје постали су доступни пре неколико дана када је Агенција за брорбу против корупције објавила последње извештаје о примањима и приходима функционера.

Са овим месечним примањима њих двоје су се озбиљно приближили функционеру СПС-а Душану Бајатовићу који је до сада важио као политичар са највећом платом у Србији.

Према подацима из регистра Агенције за брорбу против корупције Бајатовић као директор Србијагаса, посланик и члан Надзорних одбора “Југоросгаса” и “Подземно складиште гаса Банатски двор” прима око 2,2 милиона динара.

Иначе, Кнежевић и Драшковићева су чланови одбора директора НИС-а постали јула ове године.

Кнежевић је до именовања у Одбор директора нафтне компаније од 1. октобра прошле године био саветник генералног директора НИС-а, док је Драшковићева од 2009. до 2013. већ била у Управном одбору НИС-а.

Извор: СРБИ НА ОКУП