Прочитај ми чланак

Најзад: Срби праве милионе на игрицама и освајају нет!

0

Мало ко би посао у „Мајкрософту” заменио за сопствену фирму, али се за Бранка Милутиновића то показало као сјајан потез, пише 24 сата.

Данас је његов Нордеус једна од најбрже растућих европских компанија у области компјутерских игрица и партнер Фејсбука.

За годину дана, од 2010. до 2011, приходи Нордеуса су, према подацима АПР-а, повећани више од 15 пута, а нето добит је са око 18 милиона динара порасла на око 330 милиона динара.

Представницима инвестиционих фондова окупљеним на Балкан вентуре форуму у Београду, Милутиновић је у шали поручио да би требало да обрате више пажње на овај регион, јер да су “у раној фази инвестирали у Нордеус, данас би имали удео у једној од најуспешнијих интернет компанија у Европи”.

И заиста, њихов Top eleven данас је најпопуларнија спортска онлајн игрица коју дневно преко интернета и мобилних телефона игра више од два милиона људи.

„Постали смо битни у светским оквирима, један смо од најбитнијих партнера Фејсбука глобално, развијамо нове производе и јако брзо растемо.

Верујем да ћемо и у наредним годинама бити једна од најбитнијих компанија у индустрији компјутерских игрица“ – каже за „24 сата” Милутиновић, који је извршни директор Нордеуса.

А све је почело кад је пре три године одлучио да се с још неким колегама врати из иностранства у Србију.

„Дао сам отказ у Мајкрософту 2009. године, усред економске кризе, и сви су нам говорили да смо луди што смо напустили сјајне послове и одрекли се добре зараде“, прича Милутиновић.

Међутим, од како је изашла прва игра, ствари су кренуле много брже да се одвијају и у наредних годину и по дана, Нордеус је постао једна од најбрже растућих европских компанија које праве игрице за интернет и мобилне телефоне са бројним наградама.

„Сад је тренд да добри инжењери не само да остају у Београду, него имамо и људе који се враћају у Србију, чак и са Кембриџа“, прича овај „скоро тридесетогодишњак” с којим у компанији ради око 80 људи.

 

(24 сата)