Прочитај ми чланак

Краљевачки напредњаци терају раднике да присуствују отварању фабрике

0

Градски одбор Покрета за преокрет Краљева огласио се саопштењем за медије у коме изражава пуну забринутост због информација, које им стижу од радника фабрике Леони, а то је да руководство фабрике наводно, по наредби локалног СНС-а, спрема санкције за оне који сутра не буду на отварању фабрике и који нису спремни да аплаудирају Александру Вучићу.

„Запослени који у просеку примају 38.000 динара као стимулација за долазак у недељу се нуди 4.000 динара, што је у великој несразмери на редовна примања. Њихова редовна дневница, када у фабрици није Александар Вучић, не прелази 1.600 динара. Недолазак, насупрот стимулацији, носи са собом, како им се наговештава, неизвесност за њихов радни положај, чак и за оне који имају важне породичне обавезе.

Иако нерадни дан запослени су добили наредбу да буду на послу мада тог дана нема потребе за ванредним радним активностима и једини циљ је сликање у страначке сврхе. На тај начин запослени у Леонију постају статисти у Вучићевој предизборној кампањи. Забрињавајуће је да компанија Леони допушта да се њен простор користи за политичку пропаганду, кроз кршење права радника.

Скандалозно је да под обећаним финансијским поклонима, односно санкцијама, приморавају раднике да аплаудирају човеку који је суспендовао демократију и грађанске слободе у Србији.

Скандалозна је и чињеница да радници неће моћи да планирају недељу као нерадан дан, да проведу са својим породицама“, наводи се у Покрету за преокрет Краљево.