Прочитај ми чланак

ИЗ ЏЕПА ГРАЂАНА: 75 милиона за промоцију јавног превоза уместо за његово побољшање

0

Град Београд наменио је 75 милиона динара (око 637 хиљада евра) за мултимедијалну промоцију коришћења и унапређења система јавног превоза путника (израду филмова, штампаног материјала и иновативног технолошког решења), види се из огласа о јавној набавци.

Промоцијом превоза кроз „едукативни, културни и историјски садржај“ грађани Београда треба да се мотивишу на коришћење јавног превоза, пише Нова економија.

Јавну набавку је расписао Секретатијат за јавни превоз Града Београда.

Изабрана фирма биће у обавези да изради најмање један филм у трајању од 30 до 60 секунди, најмање један филм у трајању од 60 секунди до 3 минута, један филм у трајању од најмање 60 минута, и продукцију и постпродукцију једног филма у трајању од најмање 90 минута.

Набавка обухвата и припрему и штампање материјала историјског и културног карактера од најмање 50 страница (100 комада).

Даље, понуђач треба да изради иновативно технолошко мултимедијално решења које може да се имплементира у најмање 50 возила. Иновативно технолошко решење, такође, треба да обухвати културни и историјски карактер, а његова примена да се уклапа у концепт паметног града.

Понуђач у понуди мора да достави Нацрт концепта Мултимедијалне промоције.

Јавни превоз путника у Београду се обавља у 17 градских општина (12 централних и 5 рубних), на површини од преко 323 хиљаде хектара, са 1,7 милиона становника, пише у документацији.

Београд има 5.000 регистрованих стајалишта (око 3.100 у градским и око 2.350 у приградским општинама).

Крајњи корисници мултимедијалне промоције јавног линијског превоза путника биће грађани Београда, наводи се у тендерској документацији. Грађани ће „кроз реализацију решења бити усмерени на важност одрживости јавног превоза путника, као и културу и историју“.

„Неопходно је да се овакав вид промоције прави повезано са додатним акцијама које би имале за циљ освајање медијског простора, а све са задатком да се промовише нови начин посматрања јавног сервиса од стране корисника“.