Прочитај ми чланак

Дугови блокирали рачун Министарства пољопривреде

0

Београд – Министарство пољопривреде Србије упозорило је у петак да је доведена у питање исплата субвенција пољопривредницима јер је блокиран рачун тог министарства због наплате старих дугова.

„Бивши министри пољопривреде Саша Драгин и Душан Петровић оставили су дугове који се принудно наплаћују блокадом рачуна министарства“, пише у саопштењу.

Додаје се да због кашњена исплата субвенција пољопривредницима које је усвојила садашња Влада, „а које су највеће у последњих 25 година“, постоји бојазан да неће моћи да се спроведе јесења сетва по плану.

Министарство пољопривреде је, како је наведено, на основу принудне наплате дуга по судским решењима, од почетка 2012. године до данас укупно платило 1,2 милијарде динара, а у четвртак је на наплату стигао и нови износ од 204 милиона динара.

Објашњено је да је на основу Уредбе о исплати средстава некомерцијалним газдинствима, министарство требало да исплати по 40.000 динара пољопривредницима, али се по налогу министра Саше Драгина исплаћивало упола мање.

Тај проблем, како тврди Министарство пољопривреде, није решио ни Душан Петровић, због чега се сада дугови принудно наплаћују, као и судски трошкова и адвокатске услуге.

 

(Бета)