Прочитај ми чланак

БРАНКО ДРАГАШ: Наши тајкуни су гомила олоша; били су Милошевићеви и Ђинђићеви полтрони! (ВИДЕО)

0

Господин Бранко Драгаш, економски аналитичар и најзабрањенији интелектуалац у Србији ће у овој емисији говорити пре свега о томе како оцењује тренутну економску политику Aлександра Вучића и Владе Србије.

Господин Драгаш сматра да је данашње катастрофално стање у економији заправо кулминација погрешно вођене политике у задњих двадесет година!

Сазнаћете како актуелна власт помоћу разних манипулација уз подршку своје медијске машинерије вара народ о све бољем стању и оздрављењу српске економије. За то време, ситуација је много гора него што се приказује и господин Драгаш сматра да је банкрот најбоље решење за Србију!

Погледајте цео интервју и сазнајте зашто господин Драгаш сматра да од деведесетих овамо на власти имамо само политички олош? Зашто Србија има неспособне премијере без иједног дана радног искуства? Од успаваног Коштунице до хиперактивног Вучића. Зашто он мисли да је пројекат „Београд на води“ тотална будалаштина и политичка имагинација Aлександра Вучића? Да ли је приватизација Телекома спас за ту компанију или пљачка државе? Зашто се стратешки важне компаније попут Телекома не смеју приватизовати? Зашто је важно увести Закон о пореклу капитала и Закон о конфискацији имовине за све политичаре, тајкуне и јавне личности од 1990 до 2015 године?

„Грађанима Србије морамо рећи да је Србија банкротирала!“ – каже економиста Бранко Драгаш. Сазнаћете зашто се не треба плашити банкрота и зашто је он лековит? Зашто је Србија експрес-лонац који прети да експлодира? Зашто он сматра да пензије нису смеле да буду смањене? Који је његов пут за опоравак Србије? Шта се може урадити са 600.000 хектара необрађене земље у Србији? Шта радити са 800.000 запошљених у бирократији? Зашто је излаз из кризе смањење пореза, а не повећање пореза? Сазнаћете више о његовој идеји „православног банкарства“ старој двадесет година. Зашто сматра да Србијом владају дилетанти, незналице, лењивци и издајници? Зашто сматра да је Aлександар Вучић тотално пролупао и да не зна шта прича? Да ли је банкрот решење и за 100.000 људи задужених у швајцарским францима?

Зашто за српске тајкуне сматра да су обични бандити? Да ли су до капитала дошли зато што су били веома умни или зато што су били полтрони Милошевића и Ђинђића и гомила олоша? Шта треба радити са сумњивим капиталом у власништву тајкуна? Да ли су тајкуни способни менаџери или паразити који црпе државне ресурсе?

Да ли је тоталитарна власт у Србији уништила предузетнички дух? Шта је будућност нове економије? Како подстаћи преображај Србије? Да ли корупција постоји у целом свету и како се треба борити против ње? Зашто је дигитална директна демократија боља од парламентарне представничке демократије? Како стручни тимови могу да организују развој Србије? Да ли треба укинути „професионалне“ политичаре? Како направити искорак према будућности и бити спреман за научно-технолошку револуцију? Шта значи појам модерног патриотизма?

На који начин амерички ријалити шоу програми испирају мозак грађанима? Како финансирати културу опорезивањем кича и шунда? Зашто нисмо прихватили најбоље, већ само најгоре ствари са Запада? Како уновчити потенцијал српске културе?

Да ли је Србија требала прва да напусти Југославију, одмах након рушења Берлинског зида? Зашто се односи између државе заснивају искључиво на интересима? Зашто СAД жели да словенски народи зарате међусобно? Шта народи на Балкану морају да ураде како би избегли међусобно убијање?

Зашто Србијом влада малограђанска, продана и издајничка квази-елита која влада интересима страног капитала и страних обавештајних служби? Која је то права елита у једном друштву? Зашто су професори економије у Србији данас углавном неспособни фолиранти који муљају пропале теорије? Зашто они треба да изађу на слободно тржиште које пропагирају?

Зашто је капитализам фаличан систем и да ли он сам ствара кризе? Да ли нас очекује нова економска криза, јача од свих претходних? Зашто је излаз из кризе или велики рат или револуција? Зашто су менаџери са Вол Стрита обични бандити? Како Европа може да победи презадуженост? Како грађани треба да осигурају свој новац за време великих криза? Ко жели нови рат у Европи тако што притиска Русију санкцијама? Да ли постоји могућност грађанског рата у Aмерици? Зашто сматра да планету воде шизофрени лудаци? Зашто свако од нас мора да започне личну побуну?

Извор: Документарне Емисије Балкан