Прочитај ми чланак

БИВШИ ДИРЕКТОР НИШКОГ АЕРОДРОМА: Буквално секу здраву ногу

0

Бивши директор нишког аеродрома "Константин Велики" Владица Ђурђановић изјавио је да је једина алтернатива за тај аеродром, уколико не буде државних субвенција, повећање аеродромских такси, што ће дирекно негативно утицати на обим саобраћаја и развој мреже у Нишу.

„Буквално секу здраву ногу да би доказали да је неко инвалид, и у томе ја нећу да учествујем“, рекао је Ђурђановић за нови број недељника „Време“ у интервјуу у којем је говорио о пребацивању власништва над нишким аеродромом на државу и зашто није хтео то да потпише.

Он је рекао да је све што се дешавало у последњих шест месеци последица трогодишњег сукоба Аеродрома, локалних институција и локалне политике, с једне и с друге стране државне администрације и политике огледане у Министарству саобраћаја и министарки Зорани Михајловић, да би касније била увучена и Влада, па и странка.

Према његовим речима, Министарство треба да одговори на питање зашто је све урађено на тај начин.

„Како објаснити да се, на пример, паркинзи на београдском аеродрому предају аеродрому на управљање, јер је то тај савремени модел управљања аеродромом који Ванси уводи, а у Нишу се ти исти паркинзи узимају аеродрому и враћају граду – ето то су прве најављене епохалне мере које нови власник предузима“, казао је Ђурђановић.

Он је рекао да је „цео циркус“ настао због „неодговорних изјава“ министарке Зоране Михајловић, која је „из само њој знаних разлога буквално расипала милионе евра некакве имагинарне помоћи“.

Ђурђановић је казао да је „врхунац“ таквог понашања била прошлогодишња донација рендгена за карго пошиљке, који је представљен јавности у присуству бројних званичника.

„Објављена вредност донације је 400.000 евра, колико и коштају та два нова уређаја, али као и обично, добили смо уређаје које Директорат цивилног ваздухопловства није хтео да сертификује за употребу, јер су у потпуности амортизовани, и записнички их ставио ван употребе. Реално, вредност донираних уређаја је мања него аутфит Зоране Михајловић тога дана“, рекао је Ђурђановић.

Он је додао да за одлагања седнице Скупштине града око поклањања аеродрома држави нису били одлучујући протести.

„За власт су такви протести непријатност, али сигурно не одлучујући фактор. Водила се и унутарстраначка расправа, јер је све тако изненада урађено и спиновано да је у одређеном тренутку све било потпуно нејасно“, казао је Ђурђановић.

Додао је да би му било најлакше да каже да није био члан СНС-а, јер због неке „волшебне административне грешке“ његова приступница није прокњижена и није био у бази чланства, као и да другу приступницу није потписао, али и да је са таквим статусом био члан Општинског одбора Пантелеј и Градског одбора Ниш и председник савета за саобраћај.

„Данас, када заврћу руку страначким функционерима да напишу један твит или објаву подршке председнику странке, и када од стотина и хиљада директора у јавном сектору на прсте можете да избројите оне који разумеју ситуацију у којој се као друштво налазимо, уверен сам да би велика већина њих, да је на мом месту, негирала чланство у СНС“, рекао је Ђурђановић.