Прочитај ми чланак

Златиборски камп са три звездице „кривац“ за рекордан број иностраних посетилаца

0

Да је планина Златибор једна од најпосећенијих локација у Србији и да је посећују туристи из свих делова света опште је познато. Међутим, у претходном периоду она постаје све популарнија и за кампере, јер је током ове сезоне златиборски камп забележио раст од чак 63,37 одсто у односу на претходну годину.

„Ове сезоне запажен је већи број индивидуалних посета, док су камп посетиле и организоване групе. Традиционално, највећи број организованих група у камп „Златибор“ стигло је из Холандије, док су камп већ традиционално посетили и гости из Чешке, Пољске, Словеније и Велике Британије. Такође на немачком тржишту бележимо раст и у смислу доласка нових посетилаца кампа, али и у смислу повратка старих гостију“, кажу у ТО Златибор.

Камп је смештен у пријатном окружењу, недалеко од центра Златибора, а довољно издвојен од гужве, пружио је многобројним камперима несвакидашњу прилику за уживање у планинским пејзажима и одмор у хладу златиборских борова. Након изазовне ситуације за туризам изазване пандемијом корона вируса, златиборски камп је забележио евидентан успех.

„Из године у годину број кампера на Златибору све више расте. Одлични услови и квалитет који оправдава максималне три звездице кампа разлог су да се гости увек изнова враћају на Златибор. Активности Туристичке организације Златибор усмерени на пропаганду и нове садржаје условили су долазак великог броја кампера и са нових тржишта, па се камп Златибор на првом месту може похвалити изразитом конкурентском предности у односу на остале видове овог смештаја у Србији. Како би камп одржао титулу једног од најуређенијих кампова у Србији, извршени су радови на уређењу простора, постављању нове заштитне ограде, опремању заједничких просторија, уређењу камп парцела“, додају у овој локалној туристичкој организацији.

Задовољни овогодишњим резултатом пословања, ауто камп већ почиње са припремама за следећу годину. Нови и још бољи услови у кампу, промоције на традиционалним али и новим тржиштима кроз маркетиншке активности туристичке организације Златибор, наступи на највећим сајмовима широм Европе су активности које ће бити предузете у наредном периоду како би резултати били што бољи а посетиоци што задовољнији боравком у кампу и на Златибору.