Заплењено 300 дијаманата на Батровцима, Албанац тврдио да су циркони

0

Цариници су на прелазу Батровци, у сарадњи с полицијом, спречили кријумчарење око 300 дијаманата, за које се претпоставља да имају велику вредност.

Како је саопштила Управа царина Србије, дијаманти су откривени на улазу у земљу у „аудију“ чешких регистарских ознака, за чијим је воланом био 50-годишњи Албанац са документима тзв. Косова.

У касети испред сувозачког седишта његовог аутомобила пронађено је неколико кесица с драгим камењем.

Возач је најпре рекао да није знао да мора да их пријави, а потом и да се ради о најобичнијим цирконима, тачније сваровски кристалима, који немају нарочито велику вредност.

Утврђено је, међутим, након консултације са стручним лицем, да то није тачно и да се ради о правим дијамантима, чија би вредност могла бити изузетно велика, што ће бити утврђено тек након вештачења сваког појединачног примерка драгог камења.

Откривени дијаманти ће бити задржани до окончања прекршајног поступка који је покренут против Албанца који их је кријумчарио, додаје се у саопштењу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!