Прочитај ми чланак

Албанцу притвор од 30 дана, оцењено да је имао намеру да убије српске дечаке

0

Основни суд у Урошевцу одредио је меру притвора у трајању од месец дана Азему Куртају осумњиченом да је пуцао на два српска дечака у Готовуши код Штрпца, преноси Коха.

У саопштењу Суда се наводи да је судија за претходни поступак Одељења за тешка кривична дела оценио да постоји сумња да је Азем Куртај у Готовуши код Штрпца намерно покушао да убије Стефана и Милоша Стојановића.

„Када је својим аутомобилом стигао на улаз у село, приметио је неке грађане на крају пута и да би их отерао, затрубио је. Не могавши ​​даље, зауставио је ауто и након вербалне свађе извадио је револвер и два пута пуцао наневши телесне повреде дечаку и младићу. Они су прво упућени у Дом здравља у Штрпцу, а потом у болницу у Грачаници“, наводи се у саопштењу Суда, преноси Косово онлајн.

Такође, познато је да је, супротно закону о оружју на Косову, осумњичени користио оружје са дозволом. Адвокат Азема Куртаја је данас током судског саслушања рекао да је његов клијент на 21-годишњег Милоша и 11-годишњег Стефана пуцао у самоодбрани.