Уз кашаљ, температуру и дијареју и ОВО могу да буду симптоми короне

0

После извештаја да и стомачни проблеми могу да буду знак корона вируса, сада су се појавили нови симптоми - губитак чула мириса и укуса.

Британски ОРЛ стручњаци наводе да, иако су висока температура, кашаљ, малаксалост, проблеми са дисањем, главни симптоми корона вируса, постоје и нетипични симптоми овог смртоносног вируса који су уочени код пацијената који не кашљу и немају температуру.

Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

23″Докази из других земаља указују на то да су улазне тачке корона вируса најчешће очи, нос и грло“, наводи се у саопштењу Британске асоцијације оториноларинголога.

„Али, индетификовали смо нови симптом (губитк чула мириса и укуса) који би могао да значи да би и људи без других симптома али са губитком једног од ових чула морали да се самоизолују и тако спрече ширење вируса“, преносе британски медији.

Један од водећих ОРЛ стручњака, професор Нирмал Кумрам каже да су ови симптоми најчешћи код младих пацијената који не кашљу и немају температуру али су изненада изгубили чуло укуса и мириса.

„Све ово нас наводи на закључак да се ови вируси шире из носа“, рекао је Кумарм.

Дан раније, Дејли мејл је пренео резултате истраживања спроведеног на 200 пацијената из Вухана који су показали да проблеми са системом за варење, као што су дијареја, повраћање и губитак апетита могу бити рани симптоми корона вируса.

Британски здравствени радници саставили су 12-дневну табелу „развоја“ корона вируса.

Дан 1: Пацијенти имају температуру, могући су и болови у мишићима, умор и суви кашаљ. Неки пацијенти могу да имају проблема са дијарејом или мучнином дан, два пре појаве температуре

Дан 5: Старији пацијенти или они са другим здравственим проблемима имају проблема са дисањем.

Дан 7: Пацијенти који тешко дишу пребацују се у болницу, али се код већине пацијената ови симптоми постепено смањују.

Дан 8: Тешки слулајеви развијају опструктивну болест плућа – плућа нису у стању да снабдевају виталне органе кисеоником.

Дан 10: Пацијенти којима се погоршава стање прелазе на интензивну негу

Дан 12: Температура пада, али кашаљ је и даље присутан. Код оних који преживе, проблеми са дисањем престају после 13 дана, док у просеку они који се не извуку премину после 18,5 дана.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!