Прочитај ми чланак

Забелела се Србија: Планине под снегом, вејавица стиже и у Београд

0

Баш како су и најавили метеоролози, Србија је осванула под снегом, а у оним деловима где јутро нема падавина, поподне ће завејати

У месту Рудно, на обронцима Голије, нападало је до 20 центиметара снега. Снег висине 30 центиметара и на Гочу, где због кварова на далеководима нема струје.

У брдским и планинским пределима дошло је до повећања снежног покривача, као што је и најавио Републички хидрометеоролошки завод.

У Рудну на Голији је до 20 центиметара снежног покривача, док је нешто више снега, до 30 центиметара, нападало на Гочу. Иначе, на тој планини нема струје због кварова на далеководима са врњачке и краљевачке стране.

Ниво река је испод границе редовне одбране од поплава и поред кише која у том крају пада 36 сати.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Planina Golija (@_golija)

Снег који је на Копаонику почео да пада синоћ, од 23 часа, достигао је 16 центиметара висине. Овога јутра измерено је 5 центиметара, видљивост је 600 метара и дува североисточни ветар.

Ниске температуре погодовале су производњи вештачког снега па су ноћас активирани и типови за вештачко оснежавање главних стаза у центру скијалишта.

„Ски опенинг“, манифестација која означава званични почетак зимске туристичка сезоне на Копаонику, биће организован од 7. до10.12. уз бесплатно скијање првог дана за све посетиоце.

Од поподнева киша прелази у снег

Киша у нижим пределима ће од средине дана и после подне са даљим падом температуре прећи у снег.

Више падавина биће на југозападу, југу, југоистоку и истоку Србије. У нижим и брдским пределима очекује се формирање снежног покривача висине од 5 до 20 центиметара, на планинама локално и више од 30 центиметара.

Дуваће слаб и умерен, повремено и јак северозападни ветар. 

У недељу ће бити умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, местимично са краткотрајним снегом. Више падавина очекује се на истоку и југоистоку земље, али ће та количина падавина бити мања у односу на суботу.