Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА Српским ђацима у Бујановцу уручене захвалнице на албанском језику!

0

Ово понижење из Бујановца наишло је на млак прекор министарства просвете, што је очекивано у СНС-СПС Србији.

Албанци осокољени Вучићем на власти, иако живе у Србији, понашају се као Арнаути на КиМ и у Албанији. Без икаквог поштовања према држави у којој живе, српским ђацима су на крају школске године поделили захвалнице на – албанском језику.

У вези тога је од званичника реаговао само СПС министар просвете, науке и технологије Бранко Ружић јер му је то службена дужност пошто је просвета његов ресор.

„У општини Бујановац настава се одвија и на српском и на албанском језику. За сваку осуду је што су ученицима српске националности уручене захвалнице на албанском. Захтевам да се поштују права загарантована Уставом и законом и да се ученицима који наставу похађају на српском језику и захвалнице издају на српском језику“, рекао је Ружић у саопштењу.
 
Он је навео да Министарство просвете, науке и технолошког развоја поштује сва права када је у питању образовање на језицима националних мањина.
 
„Омогућили смо ученицима да на осам језика националних мањина остварују целокупно образовање. Захтевамо и од локалних власти у Бујановцу да поштују законе Републике Србије“, навео је Ружић, пренео је Танјуг.
 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!