Прочитај ми чланак

Ветеринар Шеклер позива државу да вакцинише школарце са свим могућим вакцинама

0

Ветеринар Миланко Шеклер оценио је да су у овом тренутку деца школског узраста, нарочито основци, најнезаштићенији и да њихов масовни повратак у школе након зимског распуста представља излагање великом ризику од заражавања вирусом короне или од грипа.

“Верујем струци. Став педијатара је једино провераван. Оправдана је бојазан од великог заражавања деце, али нема опасности од комбиновања грипа и короне. Неко ће имати грип, неко корону”, рекао је Шеклер за данашњу Политику.

Он је нагласио да нема разлога за страх од “флуроне”, комбинације грипа и короне” и додао да је та прича прогурана у медијима иако “нема никаквог смисла”.

Шеклер је додао и да је за то да се деци омогући примање и неке друге вакцине против коронавируса, осим Фајзерове, која је за сада у Србији једина одобрена за млађе од 18 година.

“Сигуран сам да би се повећао обухват деце и младих вакцинацијом када би родитељи могли да одаберу да њихово малолетно дете прими вакцину којом су и сами имунизовани и зато апелујем на надлежне да изврше дорегистрацију још неке вакцине за децу и младе”, казао је Шеклер.